Raidījums: Koalīcijas partneri prasīs skaidrojumu no «Vienotības» par sarunām ar opozīciju

foto vienotiba.lv
foto vienotiba.lv

Pirmdien, 17.septembrī, koalīcijas padomē premjera Valda Dombrovska (V) partijai "Vienotība" būs jāsniedz atbildes par notikušajām sarunām ar opozīciju, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma".

Raidījums informē, ka Saeimā atbalstītie Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumi šā gada budžeta grozījumos izraisījuši neapmierinātību koalīcijā, un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Reformu partija (RP) vaino "Vienotību" aizkulišu sarunās ar ZZS.

Kā "Panorāmai" skaidroja "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis (V), tā esot pilnīgi normāla lieta, ka premjers savas idejas par to, kādam jāizskatās budžeta grozījumiem, prezentē arī opozīcijas pārstāvjiem.

Taču nemierā par sarunām ar opozīciju ir pārējās valdības partijas, kuras neesot tikušas informētas, ka opozīcijas priekšlikumiem jau sarunāts atbalsts. Tāpēc pirmdien koalīcijas padomes sēdē no "Vienotības" tikšot pieprasīti paskaidrojumi.

Jau ziņots, ka Saeima vakar lielā vienprātībā otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma šā gada budžeta grozījumus, kuros prioritārajiem pasākumiem piešķirti papildu 88 miljonus latu.

Par budžeta grozījumiem nobalsoja 88 deputāti, bet atturējās divi tautas kalpi.

Arī plašas diskusijas priekšlikumi budžeta grozījumiem Saeimas sēdē neizraisīja, un deputāti debatēja tika par dažiem no tiem.


Написать комментарий