Polijā, saindējoties ar, iespējams, čehu alkoholu, miruši četri cilvēki

foto ifood.tv
foto ifood.tv

Četri cilvēki Polijā miruši no saindēšanās ar alkoholu, kuram piejaukts metilspirts. Sanitārie dienesti neizslēdz, ka tas varētu būt ievests no Čehijas, kur nekvalitatīvā alkohola dēļ miruši jau vismaz 20 cilvēki, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Divi no četriem nāves gadījumiem varētu būt saistīti ar čehu alkoholu, uzkasta Polijas galvenais sanitārais inspektors Mareks Posobkevičs.

"Saindēšanās ar metilspirtu Polijā ir notikusi arī jau iepriekš un ir arī tagad. Tagad ir saindējušies četri. Pagaidām nav noskaidrota saistība ar alkoholu no Čehijas, bet divos gadījumos tādas aizdomas ir," pastāstīja Posobkevičs.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vētīja, ka līdz svētdienai no saindēšanās ar alkoholu, kuram piejaukts metilspirts, Čehijā miruši 20 cilvēki. Apmēram 40 cilvēki ir hospitalizēti.

Pirmie saindēšanās gadījumi ar alkoholu, kam piejaukts metanols, Čehijā tika konstatēti 7.septembrī.

12.septembrī Čehijā tika aizliegts kioskos un tirgos pārdot alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 30 grādiem, bet 14.septembrī tika noteikts aizliegums valstī pārdot alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 20 grādiem. Aizliegums attiecas ne tikai uz veikaliem un citām tirdzniecības vietām, bet arī uz kafejnīcām, bāriem, restorāniem un citām sabiedriskās ēdināšanas iestādēm.

Čehijas kaimiņvalsts Polija svētdien aizliedza tirgot visus Čehijā ražotus alkoholiskos dzērienus, izņemot alu un vīnu.
Izmeklējot lietu ar masveida saindēšanos ar nelegālu alkoholu, Čehijā izvirzītas apsūdzības 20 cilvēkiem.


Написать комментарий