Kenijas etnisko sadursmju rajonā atrasts masu kaps

foto 5cense.com
foto 5cense.com

Kenijas dienvidaustrumos pirmdien tika atrasts masu kaps Tanas upes rajonā, kur trīs nedēļas ilgušās sadursmēs starp pokomo un ormas ciltīm nogalināti vairāk nekā 100 cilvēku, paziņoja policija.

Masu kapu atrada policija. Policijai vēl nav zināms, kas tajā apglabāts, bet domājams, ka tie var būt šajā konfliktā nogalinātie, sacīja policists, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti.

Krasta provinces policijas priekšnieks Agrejs Adoli apstiprināja ziņu par masu kapa atrašanu un sacīja, ka drošības spēki lūgs tiesas orderi līķu ekshumācijai.

Kenijas dienvidaustrumos nereti izceļas sadursmes starp pokomo un ormas ciltīm Tanas upes rajonā. Pokomo lielākoties nodarbojas ar augkopību pie Tanas upes, bet ormas cilts galvenā nodarbe ir lopkopība.

Šo sadursmju iemesls parasti ir strīdi par ūdens izmantošanas un ganīšanas tiesībām, bet jaunākās sadursmes var būt uzkurinājuši politiķi.

Svētdienas vakarā un pirmdienas rītā tika nodedzinātas vismaz 20 mājas divos ciemos, bet šie ciemi bija pamesti minēto sadursmju dēļ, tāpēc par jauniem upuriem netika ziņots.

 


Написать комментарий