Čehijā aizliedz stipro alkoholisko dzērienu reklāmas

foto ibogainetreatments.com
foto ibogainetreatments.com

Čehijā, saistībā ar nekvalitatīvā alkohola izraisītajiem nāves gadījumiem, aizliegta stirpo alkoholisko dzērienu reklāma televīzijā un radio, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Čehijas radio ziņoto.

Lēmumu par reklāmas aizliegumu pieņēma Čehijas Radio un televīzijas padome, atsaucoties uz valdības aizliegumu tirgot par 20 grādiem stiprāku alkoholu. Reklāmas aizliegums būs spēkā visu laiku, kamēr darbosies "sausais likums", skaidro padome.

Čehijas sabiedriskās televīzijas preses pārstāve Mihaela Fričova informēja, ka televīzija jau ir pārtraukusi raidīt alkohola reklāmas. "Čehijas Televīzija saprot situācijas nopietnību," norādīja Fričova.

Par rīkojuma neievērošanu draud līdz dieviem miljoniem kronu (aptuveni 56 000 latu) liels naudassods.

Jau vēstīts, ka Čehijā septembra sākumā notika pirmie saindēšanās gadījumi ar alkoholu, kuram piejaukts metilspirts. Kopumā līdz šim saindēšanās rezultātā Čehijā miruši 22 cilvēki, bet vēl aptuveni 30 ārstējas slimnīcā. Pagājušajā nedēļā Čehijā aizliedza tirgot par 20 grādiem stiprākus alkoholiskos dzērienus, tirgot Čehijā ražotu alkoholu aizliedza arī Polijā, kur saindēšanās dēļ miruši pieci cilvēki. Otrdien Čehijas alkohola pārdošana aizliegta arī Slovākijā, kur hospitalizēti četri saindējušies cilvēki.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Čehijas Alkoholisko dzērienu ražotāju asociācija norādīja, ka līdz 20% no valstī patērētā alkohola tiek pārdots nelegālajā tirgū. Čehijas policija turpina meklēt saindēšanas avotu, bet 23 aizdomās par nelegālu alkohola ražošanu un izplatīšanu turētajiem jau otrdien varētu izvirzīt apsūdzības.


Написать комментарий