Eiropas lasītāju klubs Ludzā

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Ludzas pilsētas galvenā bibliotēka jau otro gadu īsteno Mūžiglītības programmas GRUNDTVIG projektu (Nr 2011-1-PL1-GRU06-19323 2) „Eiropas lasītāju klubs”. Tajā piedalās dažādas organizācijas no Lietuvas, Polijas, Lilebritānijas, Itālijas, Turcijas, informē Ludzas novada pašvaldība.

Projekta ietvaros katrā partnervalstī tika izveidoti lasītāju klubi. To dalībniekiem ir uzdevums divu gadu garumā lasīt un diskutēt par trim grāmatām. Kā pirmā bija izvēlēta Antuana de Sent Ekziperī „Mazais princis”, otrā ir Paolo Koelju „Alķīmikis” un trešā – Džonotana Svifta „Gulivera ceļojumi” pirmā daļa.

Augusta nogalē Ludzā noritēja projekta partneru ceturtā tikšanās reize. Tikšanās gaitā tika diskutēts par projekta mājas lapas www.readersclubs.org saturu, katra partnervalsts iepazīstināja ar savu organizāciju mājas lapām un parādīja, kā tajās tiek atspoguļotas projekta aktivitātes, kā arī iepazīstināja ar savu valstu kultūras tardīcijām.

Lai iepazīstinātu projekta partnervalstu delegāciju dalībniekus  ar Latgales kultūras tradīcijām tika rīkotas ekskursijas pa Ludzas vēsturisko centru, uz Ludzas Novadpētniecības muzeju, Amatnieku centru, Ušpeļu darbnīcu Maltas novadā. Ludzas bērnu un jauniešu centra pulciņu dalībnieki demonstrēja meistarklases dejās un mūzikā, Ludzas pilsētas ģimnāzijas kolektīvs iepzīstināja ar savas izglītības iestādes darbu. 


Написать комментарий