Glābēji no meža iznes sēņotāju

foto fotoplatforma.pl
foto fotoplatforma.pl

Vakar, 18. septembrī, plkst. 20.18 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma informāciju, ka Ādažu novada Garkalnē mežā apmaldījies 74 gadus vecs vīrietis, informē VUGD.

 Ugunsdzēsējus glābējus pie meža sagaidīja vīrieša meita, kura pastāstīja, ka tēvs ir astmas slimnieks, kurš dodas uz mežu pastaigās un pie reizes arī pasēņo. Šoreiz vīrietis apmaldījies. Sākotnēji vēl sazvanījies ar piederīgajiem, bet pēc tam sakari pazuduši. Sieviete parādīja, kur parasti tēvs staigā.

Tā kā jau bija sācis tumst, ugunsdzēsēji glābēji sadalījās trīs grupās un ar lukturiem devās pārmeklēt mežu. Viens no ugunsdzēsējiem pamanīja, ka tumsā spīd mobilā telefona ekrāns. Vīrietis sēdēja un mēģināja sazvanīt piederīgos. Tā kā vīrietis smagi elpoja, bija saguris, un atradās krūmainā un purvainā vietā, pa kuru bija grūti pārvietoties, glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību viņu iznesa apmēram 300 m attālumā līdz automašīnai. Mediķi viņu apskatīja un atļāva kopā ar sievu un meitu doties uz mājām. Pulksten desmitos vakarā meklēšanas un glābšanas darbi bija paveikti un visi varēja doties mājup un glābēji atgriezties daļā.

Šajā gadījumā tik ātri atrast izdevās atrast vīrieti, jo viņa piederīgie zināja, kurp vīrietis devies un kur viņš parasti sēņo. Tāpat līdzi bija mobilais telefons un vismaz sākumā viņš varēja paziņot, ka ir apmaldījies.


Написать комментарий