Vietējie uzņēmēji par forumu: Ledus ir sakustējies, un tas ir labi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv aptaujātie vietējie uzņēmēji pozitīvi novērtēja Daugavpilī notiekošā otrā Starptautiskā investīciju foruma rīkošanas ideju. Savas domas par Daugavpils domes organizēto pasākumu izteica Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcas attīstības direktors Vladimirs Gorins un nekustamā īpašuma nozarē strādājošās firmas „Latio” pārstāvis, nekustamā īpašuma novērtētājs Mihails Lavrenovs.

V.Gorins: „Šo forumu apmeklēju pirmo reizi. Manuprāt, forums ir pilsētai nepieciešams, jo tas pierāda, ka Daugavpilī notiek virzība uz priekšu. Mūsu uzņēmumam šis forums nozīmē sazināšanos ar citiem uzņēmējiem, sakaru uzturēšanu. Paši investējam mūsu ražošanā, tiekam galā pašu spēkiem, taču mums nav vienaldzīgs pilsētas un apkārt dzīvojošo cilvēku liktenis. Daugavpilī nav daudz jaunu lielu uzņēmēju, tāpēc cenšamies uzturēt esošos kontaktus. Protams, būs interesanti iepazīties ar dažādu vēstniecību, it īpaši Francijas, pārstāvjiem, kuri ir ieradušies mūsu pilsētā. Diemžēl piedalīties darba grupās neļauj darba grafiks. Gribētos, lai šāda veida forumi tiktu rīkoti vismaz divas reizes gadā”.

M.Lavrenovs: „Manas darbības joma ir nekustamais īpašums. Mums nav problēmu ar dzīvojamo telpu realizāciju, bet pastāv grūtības sakarā ar komercuzņēmumu realizāciju. Mums ir vairāki nedārgi un kvalitatīvi dažāda veida objekti – veikali, noliktavas, ražošanas telpas, zemesgabali, ar kuru pārdošanu ir grūtības. Ar foruma un uzaicinātu potenciālu investoru palīdzību mēs ceram uzlabot situāciju. Esmu apmeklējis arī iepriekšējo forumu un pārliecinājies, ka ledus ir sakustējies. Cilvēki no Austrumeiropas interesējas un iegādājas nekustamo īpašumu mūsu pilsētā. Krievu un NVS valstu tūristu plūsma ar katru gadu arvien pieaug, un viņi arī iegādājas nekustamo īpašumu Daugavpilī. Ceru, ka šī tendence saglabāsies. Foruma ietvaros vēlos apmeklēt uzņēmējdarbības izstādi, manuprāt, tā būs interesanta. Foruma programma šogad ir ļoti laba, uzskatu, ka forumu rīkošanas tradīcija ir jāturpina”.


Написать комментарий