Daugavpils lidostas būvniecībā būs ieinteresētas gandrīz visas Latgales pašvaldības 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 20.septembrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs Daugavpils pilsētas domē sniedza nelielu preses konferenci sakarā ar to, ka viņš nepiedalīsies noslēguma tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas ir paredzēta otrā Starptautiskā investīciju foruma pēdējā dienā.

Ministrs atzīmēja, ka šī gada forums ir skāris ne tikai Daugavpili, bet visu Latgali.

Atbildot uz jautājumu par Latgales attīstības perspektīvām, ministrs teica sekojošo: „Mēs varam runāt par pozitīvu tendenci: pašvaldībās, beidzot, pārstāja runāt par tradicionālajām tēmām – strūklakām, soliņiem un celiņiem, bet sāka apspriest nopietnas struktūras, kas ļauj pelnīt naudu”.

Pēc ministra Sprūdža domām, reģionā pieaug pašvaldību skaits, kuru galvenā prioritāte ir jaunu darba vietu radīšana un uzņēmējdarbības atbalsts. „Daugavpils plāno realizēt labus projektus, tai skaitā Latgales reģionālās attīstības programmas ietvaros, pilsēta domā par resursu koncentrāciju ar mērķi attīstīt industriālās teritorijas. Minētajos projektos es saskatu lielu potenciālu”, - atzīmēja ministrijas vadītājs.

Edmunds Sprūdžs ir pārliecināts, ka Daugavpilij trūkst ne tikai valsts atbalsta, bet arī zināšanu un informācijas apmaiņas ar Latvijas galvaspilsētu. Pastāv divi varianti, kas palīdzētu atrisināt problēmu: plaša un kvalitatīva ceļa būvniecība, kas ļautu 2 stundu laikā ar automašīnu tikt no Rīgas uz Daugavpili.

Otrkārt, lidostas attīstība, kas vēl vairāk samazinātu attālumu un ietaupītu laiku gan uzņēmējiem, gan citiem iedzīvotājiem. Sprūdža kungs ir pārliecināts, ka lidostai būs reģionālā nozīme, un tās attīstībā būs ieinteresētas visas Latgales pašvaldības.

Pēc Daugavpils mēra Žannas Kulakovas vārdiem, šonedēļ norisinās pašvaldību sēdes, kurās piedalās mūsu pārstāvji, prezentējot Daugavpils lidostas attīstības projektu. Savu piedalīšanos projektā jau ir apstiprinājusi Dagdas pašvaldība. „Ņemot vērā mutisko vienošanos, lielākā daļa Latgales pilsētu labprāt atbalstīs mūsu projektu. Procesā ir aktīvi iesaistījusies arī Jēkabpils, kas nepieder Latgales reģionam”, - paskaidroja mērs.

Kā arī tika paziņots, ka dokumentu iesniegšanas Eiropas Komisijā termiņš tika pagarināts līdz 1.oktobrim.


Написать комментарий

Paldies Sprūdža kungam , ka neaizmirst Latgali. Lai viņam veicas.