Zinātniski praktiskā konference „Māksla un mūzika kultūras diskursā”

logo
logo

28. un 29. septembrī Rēzeknes Augstskola sadarbībā ar Tallinas Universitāti (Igaunija), Maskavas pilsētas pedagoģisko universitāti (Krievija), P.M. Mašerova vārdā nosaukto Vitebskas valsts universitāti (Baltkrievija) rīko I starptautisko zinātniski praktisko konferenci „Māksla un mūzika kultūras diskursā”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Konferences pasākumu programma ir vērsta uz starptautisko sadarbību starp ES, Ziemeļvalstu un NVS zinātniekiem un zinātnes institūcijām, veicinot starpdisciplināro pētniecību un praktiskās pieredzes apmaiņu mākslā un mūzikā. Zinātniskos pētījumus par aktuālo mākslā un mūzikā un praktisko pieredzi prezentēs zinātnieki, praktiķi, pedagogi, amatiermākslas kolektīvu vadītāji un to dalībnieki.

Šī gada konferencē, kas notiks pirmo reizi, piedalīsies arī pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Norvēģijas. Tiks prezentēti 27 referāti un 28. septembrī konference notiks šādās sekcijās:

    Kultūra un sabiedrība reģionālās identitātes diskursā;
    Mūzikas zinātne praksei;
    Māksla un dizains.

Konferences pirmā diena noslēgsies Rēzeknes pilsētas Kultūras namā ar Rēzeknes Augstskolas, Maskavas pilsētas pedagoģiskās universitātes un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas koncertu. Ikviens ir laipni aicināts baudīt mūziku kopā ar konferences dalībniekiem, koncerta sākums plkst. 19.00.

Savukārt, 29. septembrī konferences apmeklētājiem tiks piedāvāta izzinoši radoša darbošanās mākslas un mūzikas meistardarbnīcās, kuru vadītāji dalīsies ar praktisko pieredzi un pedagoģiskajām idejām. Plašajā piedāvājumā sev noderīgo var rast ikviens interesents, no topošā mākslinieka vai mūziķa līdz pat pieredzes bagātam pedagogam. Informāciju par konferences norisi var iegūt Rēzeknes Augstskolas mājas lapā http://www.ru.lv. Meistardarbnīcu dalībnieki saņems Rēzeknes Augstskolas Mūžizglītības centra apliecības. Dalībai meistardarbnīcās lūgums pieteikties līdz 24.septembrim, rakstot uz e-pastu rakultura@ru.lv.


Написать комментарий