M.Ivanova-Jevsejeva: Valsts budžeta līdzekļu sadalīšanā Daugavpils atradās saraksta beigās

foto Saeimas Kanceleja
foto Saeimas Kanceleja

Kā zināms, pagājušajā ceturtdienā, 13.septembrī, parlaments pieņēma grozījumus 2012.gada valsts budžetā. Saeimas deputāte no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC) portālam Gorod.lv paziņoja, ka, viņasprāt, grozījumi tika pieņemti steigā, lai opozīcijai nerastos lieki jautājumi. Zīmīgi, ka līdzekļu pārdalīšanā Daugavpils palika malā.

„”Vienotība” divu nedēļu laikā atrada un sadalīja gandrīz 300 miljonus latu. 140 tūkstoši latu tika paredzēti konferencei „Sibīrijas bērni”, kuras laikā tiks pagodināta komunistiskā režīma upuru piemiņa, vairāk nekā 700 tūkstoši latu tika iedalīti filmas „Zīmogs sarkanā vaskā” par Latvijas tautas smago likteni radīšanai”, - paziņoja deputāte. 600 tūkstošus latu likumdevēji iedalīja latviešu valodas pozīciju nostiprināšanai, 491 tūkstotis latu tika piešķirts Dziesmu un deju svētku organizēšanai.

Politiķi iedalīja naudu arī skolu un kopmītņu ēku renovācijai. Minētos līdzekļus saņems Rēzekne, Rīga, Ventspils, Liepāja, Dagda. Daugavpils tradicionāli palika saraksta beigās, un pilsētai tika iedalīts tikai 31 tūkstotis latu Tirdzniecības skolas remontdarbiem.

Veselības ministrija saņēma papildus 19,5 miljonus latu, kas ir paredzēti reģionālu slimnīcu finansēšanai. Saskaņā ar budžeta kopsavilkumu, nepieciešamo finansējumu pilnā apmērā saņēma tikai divas lielas slimnīcas – Stradiņa slimnīca un Rīgas Austrumu slimnīca. 210 tūkstoši lati parādu dzēšanai tika iedalīti Ludzas rajona slimnīcai, par Daugavpils reģionālās slimnīcas finansējumu pagaidām skaidrības nav. M.Ivanova-Jevsejeva atzīmēja, ka vairāk nekā 7 miljoni latu tika iedalīti valsts dienas stacionāru un ārstu-speciālistu konsultāciju darbam, vēl 8 miljoni latu – diagnostikas un laboratorijas izmeklējumu rindu samazināšanai, gandrīz 900 tūkstoši latu tika paredzēti endoprotezēšanai. Daļa no šī snaudas, iespējams, tiks arī DRS.

Runājot par budžeta grozījumiem, deputāte atzīmēja, ka vairāk nekā 10 miljoni latu tika piešķirts „simtlatnieku” nodrošināšanai, kas strādā pašvaldības labā. Šādā veidā aptuveni 3 000 Latvijas bezdarbnieku (papildus tiem 25 tūkstošiem cilvēku, kas jau ir iesaistīti programmā) saņems pagaidu darba algu. „Izskatās, ka pašvaldības nodrošinātie apmaksātie darbi pašlaik ir vienīgais veids, kā cīnīties ar bezdarbu valstī”, - atzīmēja deputāte.


Написать комментарий