Pieaugušie briti kļūst arvien jaunāki

foto positime.ru
foto positime.ru

Izrādās, ka cilvēkam piemīt mainīgie vecuma parametri. Turklāt, tie skar skaitlisko rādītāju palielināšanos. Vienkāršāk runājot, jo vairāk noveco mūsu civilizācija, jo vēlāk iestājas atsevišķa cilvēka vecumdienas. Piemēram, pirms vairākiem gadsimtiem cilvēks 40 gadu vecumā tika uzskatīts par ļoti vecu, bet šobrīd 40 gadi ir jaunības augstākais punkts, vēsta portāls positime.ru.

Šo teoriju apliecina arī statistikas dati. Saskaņā ar nesen veiktā pētījuma rezultātiem, Lielbritānijas iedzīvotāji uzskata, ka ir jauni līdz 55 gadu vecumam.  Lielākā britu daļa ir pārliecināta, ka senioru vecums iestājas pēc 70 gadiem.  Pētījuma gaitā tika aptaujāti tūkstoši respondentu vecumā no 50 gadiem un vairāk, pētījumu iniciators bija izglītojošā mājas lapa „Love to Learn”.

Saskaņā ar šī pētījuma rezultātiem var secināt, ka Lielbritānijā dzīves posms, kuru pieņemts uzskatīt par „vidējo vecumu” iestājas 54 gados un 347 dienās. Lielākā respondentu daļa uzskata, ka vidējā vecuma cilvēks kļūst par vecu cilvēku 69 gadu un 277 dienu vecumā.

Iespējams, ka šāda veida situācija radusies sakarā ar citu procesu sabiedrībā – saskaņā ar oficiālo statistiku, Lielbritānijā pašlaik ir vairāk iedzīvotāju 65 un vairāk gadu vecumā, nekā jauniešu 16 un mazāk gadu vecumā. Tāpēc vecākiem cilvēkiem gribās uzskatīt sevi par jaunākiem. Protams, situāciju ietekmē arī strauji pieaugušais dzīves līmenis un veselīgā dzīvesveida ievērošana.


Написать комментарий