Daugavpils pašvaldība nodrošinās sienu siltināšanas un dzīvojamo māju fasāžu krāsošanas darbu 80% līdzfinansējumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 21.septembrī, Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu līdzfinansējums”. Saskaņā ar grozījumiem tagad Daugavpils iedzīvotāji var saņemt pašvaldības 80% līdzfinansējumu ne tikai bēniņu siltināšanai un mājas renovācijai, bet arī ārsienu siltināšanai, fasāžu krāsošanai kopā ar koplietošanā esošo logu un durvju maiņu.

Jaunie noteikumi nosaka, ka pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts ārsienu siltināšanai ar vai bez apdares darbiem, ar vai bez ārējo durvju un logu maiņas.

Minēto pasākumu līdzfinansēšanai pilsētas budžetā turpmākajiem gadiem tika ieplānoti aptuveni 200 tūkstoši latu. Juridiskā departamenta juriste Marina Dimitrijeva paskaidroja, ka mājas, kas ir piedalījušās pašvaldības programmā un saņēmušas mājas renovācijai vai bēniņu siltināšanai paredzēto līdzfinansējumu, varēs saņemt arī līdzfinansējumu grozījumos paredzētajiem darbiem.

Lai pretendētu uz līdzfinansējuma saņemšanu, mājas iedzīvotājiem jāiesniedz attiecīgais iesniegums apkalpojošajā organizācijā.


Написать комментарий