DU volejbolisti uzvar turnīrā Polijā

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

„Daugavpils Universitātes” vīriešu komanda starptautiskā turnīrā Polijā ieguvusi pirmo vietu astoņu komandu konkurencē, savukārt „Ezerzemes” meitenes palika trešās, informē Daugavpils Sporta pārvalde.

Jau oktobrī startēs jaunā Schenker līgas sezona, kurai ļoti nopietni gatavojas „Daugavpils Universitātes” spēlētāji. Zināms, ka šogad vairs sastāvā nebūs Andra Krūmiņa, tādēļ cēlāja pozīcijā pārsvarā redzēsim Mārtiņu Jansonu. Jansons un komandas biedri no 11. līdz 16. septembrim piedalījās starptautiskā turnīrā Polonijne Mistrzostwa Świata.

Līdztekus daugavpiliešiem par uzvaru cīnījās Polijas, Baltkrievijas, Kanādas un Francijas komandas. DU savā apakšgrupā apspēlēja visus pretiniekus ar identisko 2:0 – gan Grodņas “Sokol”, gan Kanādas izlasi, gan “Polonia Wilno”.

Pusfinālā atkal gaidīja tikšanās ar “Sokol”, bet šoreiz gāja patiešām smagi. Kā atzina komandas vadība, šo spēli varēja pielīdzināt finālam. Beigās mums laimīga uzvara ar 3:1. Finālā pret mājinieku Andrihovas komandu problēmas vairs neradās – 3:0.

Jau pēc turnīra noslēguma notika draudzības mačs starp DU un “Zeska” komandu, kas ir Polijas junioru čempioni, kā arī Polijas Ekstralīgas kluba dublieri. Ļoti spraigā spēlē ar rezultātu 26:24, 24:26, 28:26, 29:27 uzvarēja Latvijas komanda.

Komandas galvenais treneris Edgars Savickis bija ļoti apmierināts ar paveikto Polijā, jo turnīra līmenis bija ļoti augsts. Komanda savu labāko sniegumu nodemonstrēja tieši pusfinālā pret “Sokol”. Par visa turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Vitālijs Cinne, bet Mārtiņš Jansons saņēma labākā cēlāja balvu. Sergejs Nikolajevs tika nosaukts par labāko aizsardzības spēlētāju.

Jāpiemin, ka Polijā startēja arī “Ezerzemes” meiteņu komanda, kas sešu komandu vidū tika pie trešās vietas.


Написать комментарий