«Krāslavas palete 2012»

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Krāslavas novada galvenā bagātība ir cilvēki, kuriem te ir mājas. Te saprotas un sadzīvo dažādu tautību ļaudis: latvieši un krievi, poļi un baltkrievi, ebreji un čigāni.....

Neskartā  Likteņupe Daugava, mežu masīvi, kalni un pakalni, neskaitāmo ezeru zilgme  arvien piesaista radošo profesiju cilvēkus Krāslavas novadā, lai  atkal un atkal uz kādu laiku te iegrieztos.

Atkal esam iecerējuši rīkot  tradicionālo  glezniecības plenēru  “Krāslavas palete 2012”  laika posmā no 22. septembra līdz 29.septembrim,   lai rūpīgi,  ar   īpašo māksliniecisko  redzējumu   iemūžinātu   mūsu  zemes un  cilvēku unikālo skaistumu  un visu, kas  ir  pievilcīgs un interesants mākslinieka skatam, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Mākslinieku darbi, apvienoti tematiskās vai jaunieguvumu izstādēs, kļūst pieejami Krāslavas novada cilvēkiem un viesiem.

Pateicoties mākslinieku radošajam devumam,  kas ir neatsverams Krāslavas pilsētai un valstij kopumā, veidojot  Krāslavas  un Latvijas  pozitīvo tēlu, Krāslava arvien vairāk kļūst atpazīstama pasaulē.

Krāslavas Vēstures un mākslas  muzejā  atklāta  Rīgas mākslinieka  ANDREJA SEVERETNIKOVA  dažādu  gadu  Krāslavas  plenēru  darbu izstāde.

24. septembrī Krāslavas  kultūras  namā  atklās  mākslinieces LIGITAS CAUNES gleznu un zīmējumu izstādi "Ceļā un mājās".

Kultūras  namā    notiks  Krāslavas mākslinieka  ANDREJA  GORGOCA vadītās    mākslinieku  studijas   darbu  izstāde  un  tikšanās  ar vietējiem  māksliniekiem.

29. septembrī  pilsētas  laukumā   no plkst. 10.00 - plenēra  noslēgumā  darbu izstāde, kur  varēs  iepazīties  ar  mākslinieku   redzētu  Krāslavu  un  iegādāties  iemīļoto  darbu. ( Lietus   gadījumā  izstāde  notiks  kultūras namā )


Написать комментарий