Daugavpils universitātē izveidota „Kas? Kur? Kad?” („Что? Где? Когда?”) Studentu līga

foto N. Kožanova
foto N. Kožanova

Daugavpils klubā „Erudīts” esošās Pieaugušo un Skolēnu līgas tika papildinātas ar Studentu līgu, kuras pirmā spēle šonedēļ notika Daugavpils universitātē. Tās kurators DU pasniedzējs Žans Badins portālam Gorod.lv pastāstīja, ka studenti vienmēr ir bijuši aktīvi, bet mēģinājumu izveidot savu līgu nebija.

„Pirmajā Rīgas zinātāju kluba spēlē 2002.gadā piedalījās tikai 6 komandas. Starp citu, šogad Rīgas klubs tika atzīts par labāko Starptautiskās „Kas? Kur? Kad?” klubu asociācijas dalībnieku. Tāpēc tas, ka Daugavpils kluba „Erudīts” Studentu līgas pirmajā spēlē piedalījās 9 komandas, ir rekords, kas liecina par veiksmīgu sākumu un cerīgu nākotni.

Pirmo vietu ieguva komanda „Varka+”, kas pirms tam kļuva par Starptautiskā jaunatnes festivāla „Sudrabaina dzērve”, kas „Kas? Kur? Kad?” ietvaros norisinājās Viļņā, bronzas ieguvēju. Mūsu jaunieši cīnījās 25 komandu no Latvijas un Lietuvas vidū”, - pastāstīja Žans Badins.

Kā zināms, „Kas? Kur? Kad?” nav vienkārši spēle, tajā iesaistās ne pa jokam. Skolēnu līgas kuratore Natālija Kožanova teica, ka spēlē iesaistījušies cilvēki jau nevar iztikt bez intelektuālā adrenalīna devas. Tas ir savdabīgs sazināšanas veids, no kura atteikties ir ļoti grūti. Tāpēc tie, kas sākotnēji spēlēja Skolēnu līgā, tagad var piedalīties Studentu līgā.
Jāatzīmē, ka Skolēnu līgas sezona sākas 11.oktobrī, par ko portāls Gorod.lv noteikti pastāstīs.



Написать комментарий