“Dinamo” Daugaviņa debijā viesosies Mitiščos

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" uzsāks otro izbraukuma tūri, kas atkal ilgs trīs spēles. Pulksten 18:30 rīdziniekiem pretī stāsies Mitišču "Atlant", kas Krievijas medijos izskanējusi kā bijušā "Dinamo" kapteiņa Sanda Ozoliņa jaunā darba vieta. Viņa laukumā nebūs, taču redzēsim Kaspara Daugaviņa debiju "Dinamo" kreklā. Mača tiešraidi piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic".

Pēc neveiksmīgā sezonas starta pēdējās divas spēles "Dinamo" izdevās. Vispirms savā laukumā ar 3:1 uzvarēta Novokuzņeckas "Metallurg", savukārt pēc divām dienām Habarovskas "Amur" tika pieveikta ar 2:1. Mačus vieno ne tikai tas, ka abos uzvaru izdevās nodrošināt vien izskaņā (57. un 51. minūtē) – proti, abās spēlēs uzvaru nesošās ripas iemeta leģionāri – Robs Šremps un Aleksandrs Žirū, turklāt viņiem tie bija pirmie vārti KHL.

Tagad jāpierāda spēks arī izbraukumā. Spēlējot prom no saviem līdzjutējiem, rīdzinieki pagaidām nav tikuši pie trīs punktus vērtas uzvaras. Vienīgie punkti iekrāti 8. septembrī Bratislavā, kad "Dinamo" divas reizes neprata noturēt vadību, taču saņēmās un pārākumu nodemonstrēja pēcspēles metienu sērijā – 3:2.

Kā jau redzams, šosezon "Dinamo" hokejisti nespēlē pārāk rezultatīvi, līmenī turot arī aizsardzību – nevienā no sešām spēlēm savos vārtos nav ielaists vairāk par divām ripām. Taču pērn "Atlant" abos mačos rīdzinieku vārtsargu pārspēja četras reizes – savā laukumā 4:3, izbraukumā 4:2. Jāatzīmē, ka tikai vienos no pieciem rīdzinieku vārtiem rezultativitātes punktus nopelnīja tikai spēlētāji, kas joprojām atrodas "Dinamo" rindās – Rīgā Māris Bičevskis iemeta pēc Arvīda Reķa piespēles.

"Atlant" šo sezonu sāka ar diviem zaudējumiem tālajā Habarovskā (1:3 un 2:3 pagarinājumā). Lai gan turpinājumā tikai viena no četrām spēlēm aizvadīta savā laukumā, Mitišču hokejisti visās guvuši panākumus – pēcspēles metienos 4:3 pret Novokuzņeckas "Metallurg" un 3:2 pret Novosibirskas "Sibir", mājās revanšs ar 3:2 pret "Amur". Pēdējais mačs aizvadīts 16. septembrī Jaroslavļā – "Lokomotiv" pirmajā mājas spēlē uzvarēts ar 2:1.

Abi "Atlant" vārtsargi ir 24 gadus veci – gan Staņislavs Gaļimovs, gan Ņikita Davidovs. Vairāk spēlējis pirmais, un Gaļimova statistika ir labāka – 94,5% atvairīto metienu pret 92,5%, vidēji spēlē ielaista 1,92 ripas (Davidovam 2,96).

Pagaidām klusē somu aizsargs Janne Niskala – pērn viņš iemeta 12 ripas, vēl pirms gada par vienu mazāk, bet šogad sešos mačos joprojām nav izcēlies. Pagaidām viņu veiksmīgi aizvieto Ivans Višņevskis – 24 gadus vecais hokejists sāncenšu vārtsargus pārspējis divas reizes (pērn 54 spēlēs bija vien trīs rezultatīvi trāpījumi).

Uzbrukumā pirmo vijoli spēlē klubus kā zeķes mainījušais (piecās sezonās pieci klubi) Nikolajs Ļemtjugovs – sešos mačos četri vārti un rezultatīva piespēle. Viņam kopā ar partneriem lielisks lietderības koeficients – Ļemtjugovam +4, tāds pat arī Aleksejam Mihnovam (2+1), savukārt Andreasam Engkvistam (0+4) pat +5. Savukārt Nikolajam Žerdevam, kurš ar 1+3 ir otrais rezultatīvāko topā, tas ir -2.

Sakarā ar lokautu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) "Atlant" rindas papildinājis vārtsargs Antons Hudobins. Viņš aizvadītajā sezonā Bostonas "Bruins" sastāvā laukumā pabija tikai vienu reizi, taču pamanījās nosargāt savus vārtus neskartus. Viņš NHL kopumā pavadījis trīs sezonas, nospēlējot vien septiņus mačus.
Taču Latvijas hokeja līdzjutējiem "Atlant" vārds asociējas ar cita hokejista pievienošanos – kā ziņo respektablais Krievijas sporta medijs "Sport-Express", tad līgumu ar Maskavas apgabala klubu gatavojas parakstīt bijušais Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš. 40 gadus vecais aizsargs "Dinamo" sastāvā aizvadījis 158 spēles, nopelnot 87 punktus. Taču viņu šovakar laukumā neredzēsim.

Toties debija "Dinamo" kreklā paredzēta Latvijas izlases uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kurš Rīgas klubam pievienojies uz lokauta laiku. Lai gan līgums tika parakstīts jau iepriekš, viņš KHL vēl nespēlēja nenokārtotu formalitāšu dēļ. Kā izteicies "Dinamo" ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis, tad Daugaviņš, visticamāk, varētu spēlēt vienā maiņā ar Aleksandriem – Ņiživiju un Žirū.

Vai vienās domās ar Opuļski būs "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakalio? Par to varēsiet pārliecināties pulksten 18:30 "Viasat Sport Baltic" kanālā.

21.09.2012 , 18:15

sportacentrs.com


Написать комментарий