Saeimas priekšsēdētāja apliecina Latvijas atbalstu Moldovas ciešākai sadarbībai ar Eiropas Savienību

foto karadeniz-press.ro
foto karadeniz-press.ro

Latvija ir gandarīta par Moldovas progresu politiskās krīzes pārvarēšanā un panākto progresu reformu kursa īstenošanā, kā arī atbalsta Moldovas ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienību. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra divpusējā sarunā ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu (Marian Lupu), piektdien, 21.septembrī, Strasbūrā piedaloties Eiropas Padomes (EP) dalībvalstu parlamentu spīkeru konferencē.

„Latvija ir gatava sniegt ne tikai politisko atbalstu, bet arī dalīties uzkrātajā reformu pieredzē, kur tieši parlamentāra pieredze ir ļoti būtiska. Moldova ir viena no Latvijas attīstības sadarbības prioritātēm, tāpēc ar gandarījumu turpināsim sniegt atbalstu tādās jomās kā tieslietu reformas un reģionālā attīstība,” sarunā norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

M.Lupu iepazīstināja ar politisko situāciju Moldovā un galvenajiem izaicinājumiem pašreizējai valdībai, kas ir stabila un tādējādi var strādāt pie valsts reformām. Moldovas parlamenta vadītājs pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu un izteica vēlmi veidot arvien ciešākas attiecības starp abu valstu parlamentiem. Kā pozitīvu impulsu abu valstu turpmākajam attiecībām puses novērtēja oktobra beigās  gaidāmo Moldovas parlamenta delegācijas vizīti Saeimā.

Sarunas nobeigumā Moldovas parlamenta spīkers ielūdza Saeimas priekšsēdētāju apmeklēt Moldovu oficiālā vizītē.

EP parlamentu priekšsēdētāju konference reizi divos gados pamīšus tiek rīkota Eiropas Padomes mītnes vietā Strasbūrā un kādā no EP dalībvalstīm. EP ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, kas patlaban apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot Eiropas tautu dažādās kultūras.


Написать комментарий