Pārbaudot ar reisu no Maskavas Rīgā ieradušos pasažierus, suns Naomi kāda Krievijas pilsoņa rokas bagāžā atrada nedeklarētu skaidru naudu – 19 580 eiro (apmēram 13760 lati) un 8000 Krievijas rubļus (apmēram 138 lati).

Pasažieris šķērsoja "zaļo koridoru", šādi apliecinot, ka bagāžā neatrodas preces, kas būtu jādeklarē, vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota. Tā kā skaidras naudas meklēšanā apmācītais darba suns pievērsa pastiprinātu uzmanību ceļotāja somai, to pārbaudīja.

Savukārt skaidras naudas meklēšanas suņa Naika pirmais atklājums bija 16.septembrī, kad ar skaidras naudas meklēšanas darba suņa palīdzību lidostā "Rīga" tika pārbaudīti reisa "Maskava – Rīga" pasažieri un kāda Krievijas pilsoņa bagāžā suns konstatēja 15 000 eiro (apmēram 10542 lati) skaidrā naudā.

Abos gadījumos personām saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu izrakstīts administratīvā pārkāpuma protokols par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas. Naudas sods līdz 200 latiem.