Daugavpilī noslēdzās Otrais Starptautiskais investīciju forums

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Piektdien, 21.septembrī, Daugavpils pilsētas domē notiekošajā preses konferencē tika izdarīts divu dienu gara Otrā Starptautiskā investīciju foruma „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti” kopsavilkums. Pasākumā piedalījās aptuveni 400 dalībnieki no 13 valstīm.

Mērs Žanna Kulakova augsti novērtēja pagājušo starptautisko pasākumu un atzīmēja, ka forums ir noslēdzies, bet pamatdarbs tikai sākas. Ja pēc pirmā foruma tika noslēgti līgumi ar Lidu un Bobruisku (Baltkrievijā), tad šogad tiks slēgti līgumi ar Alaverdi (Armēnijā) un Maģņitagorsku (Krievijā).

Pēc vicemēra Līvijas Jankovskas vārdiem, otrā foruma nozīmi būs iespējams novērtēt pēc kāda laika. „Pēc pirmā investīciju foruma tika izveidoti 7 uzņēmumi, kas nodrošināja ar darbu aptuveni 1 000 cilvēku. Pateicoties mūsu forumam, daudzi uzņēmēji paplašināja ražošanas iespējas arī ārpus Latgales.

Bija patīkami redzēt, ka foruma atklāšanas ceremonijā zālē nebija brīvu vietu, tas liecina par milzīgu interesi par Latgali un Daugavpili. Investīciju forums sniedz informāciju par pilsētu, kurā dzīvo gudri un spējīgi cilvēki, un par Latgales reģionu, kuram ir liels attīstības potenciāls. Foruma dalībnieki ne tikai dalījās idejās un informācijā, bet arī sarunāja satikties Daugavpilī pēc gada jaunā foruma ietvaros”, - paziņoja Līvija Jankovska.

Pašvaldību savienības priekšsēdis  Andris Jaunsleinis ieteica Daugavpilij iet tālāk un nākamgad forumu rīkot valsts līmenī.
Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne uzskata, ka forums ir parādījis, ka Latgales uzņēmējdarbība tiek atbalstīta, bet Daugavpils ir labs piemērs citiem reģioniem, jo pilsēta ir pierādījusi, ka ir spējīga mainīt esošo situāciju. 

Nobeigumā Daugavpils mērs atzīmēja, ka viens no Investīciju foruma galvenajiem secinājumiem ir nepieciešamība turpināt pašvaldības un uzņēmēju ciešu sadarbību.



Написать комментарий