Daugavpils bērnudārzs pieņēma ziedojumus jaunu gultiņu iegādei

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atļāva 27.bērnudārzam pieņemt no 9 privātfirmām ziedojumus 1 240 latu apmērā. Bērnudārza vadītāja Natālija Isate paziņoja, ka minētā nauda tiks izmantota jaunu bērnu gultiņu iegādei.

Mēbelēm domāto naudu ziedojušas gan vietējās, gan Rīgas firmas. Pēc N.Isates vārdiem, ziedojumu summas pietiks, lai nomainītu gultiņas vienā grupā – tiks iegādātas 7 trīsstāvu gultiņas, vienas gultiņas cena ir 177 lati.

Atgādināsim, ka pilsētas bērnudārzos esošo gultiņu, dažas no kurām ir vairāk nekā 50 gadus vecas, maiņai, pieņemot pilsētas budžeta grozījumus vasaras beigās, tika iedalīti 21 537 lati. Šobrīd notiek konkurss, kura gaitā tiks noteikts, cik lielu mēbeļu daudzumu būs iespējams iegādāties.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde bērnudārzu vajadzībām nolēmusi iegādāties trīsstāvu izvelkamas gultiņas no lamināta, kuru izmērs ir 1482 x 700 (2500) x 1150 mm. Tiek plānots komplektā iegādāties matračus no porolona un lateksa ar kokvilnas pārvalku. Šāda veida izvelkamas gultiņas tiek izmantotas dažos pilsētas bērnudārzos un ir ļoti ērtas, ja grupā nav atsevišķas guļamistabas.

Jāatzīmē, ka 27.bērnudārzs ir to pirmsskolas iestāžu sarakstā, kuriem ir nepieciešamas jaunas mēbeles. Diezgan sarežģīta situācija saglabājas 11., 22., 23., 8., 28. un 27.bērnudārzā.


Написать комментарий