Ražošanas attīstība Daugavpilī nav saistīta ar darba vietu skaita palielināšanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Starptautiskajā inovāciju forumā, kas norisinājās Daugavpilī 20. un 21.septembrī, Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins atzīmēja, ka pašvaldība stimulē uzņēmējdarbības attīstību pilsētā un turpina analizēt ražošanas un uzņēmējdarbības attīstības tendences.

Pēc V.Nadeždina vārdiem, galvenā komercdarbības nozare Daugavpilī ir rūpniecība. Rūpniecības nozares produkcijas apjoms šī gada 6 mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada analoģisko laika posmu ir palielinājies par 18%. V.Nadeždins atzīmēja, ka šis rādītājs liecina, ka krīze ir pārvarēta, jo 2011.gada beigās ražošanas apjoms bija sasniedzis pirmskrīzes laika apjomu un turpina arvien pieaugt.

Ražošanas apjomi Daugavpils pamatnozarēs – metālapstrādē un pārtikas preču ražošanā – šī gada 6 mēnešos ir pieauguši par 10% un 19% attiecīgi. Biznesa attīstības nodaļas vadītājs atzīmēja, ka pieaugums ir saistīts ar darba ražīguma palielināšanos, ar lielākiem ieguldījumiem un jaunu aprīkojumu. 

„Dome vēlētos, lai tiktu radītas vairākas jaunas darba vietas, bet uzņēmēji saprot, ka ieguldīt naudu jaunās tehnoloģijās un aprīkojumā dažreiz ir izdevīgāk”, - norādīja V.Nadeždins, piebilstot, ka Daugavpilī tiek radīts neliels jaunu darba vietu skaits.


Написать комментарий