Aprēķināts, cik daudz naudas tuvākajā nākotnē nepieciešams tūrisma un Daugavpils lidostas attīstībai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Stāstot Starptautiskā investīciju foruma viesiem par Daugavpili, vicemērs Līvija Jankovska piedāvāja potenciālajiem investoriem informāciju par to, kādi ieguldījumi būtu nepieciešami Daugavpils attīstībai un kādus projektus realizē vai ir ieplānojusi realizēt Daugavpils dome.

Uzstāšanās laikā vicemērs pievērsa esošo valsts ierēdņu uzmanību tam, ka Daugavpilī ir izstrādāts investīciju plāns tuvākajam laikam, ir ieplānotas investīcijas konkrētajos pasākumos. L.Jankovska atzīmēja, ka pašvaldība apzinās savas iespējas, bet cer arī uz valsts un ES fondu atbalstu.

Prezentējot informāciju par galvenajiem projektiem, kas tiek realizēti pilsētas attīstībai, L.Jankovska paziņoja arī par ieplānotajiem projektiem dažādās nozarēs, tai skaitā prioritārajās – uzņēmējdarbības un tūrisma nozarēs.

Piemēram, uzņēmējdarbības vides uzlabošanai tiek plānots pievērst uzmanību Ziemeļu rūpniecības zonai. Savukārt tūrisma attīstībai nepieciešams uzlabot tūrisma infrastruktūru, šim mērķim tiek plānoti lieli ieguldījumi, kā arī investīciju piesaistīšana.

L.Jankovska paziņoja, ka abu prioritāro nozaru attīstībai svarīgs objekts ir Daugavpils lidosta. Tuvākajās nedēļās pašvaldība gaida pozitīvu lēmumu par lidostas finansiālu atbalstu. Lai varētu nekavējoties realizēt stratēģiskā objekta attīstības programmu, pašvaldībā tika sagatavoti aprēķini, kas attiecas arī uz to, cik daudz naudas līdzekļu lidostā jau ir ieguldīts un cik vēl būtu nepieciešams. L.Jankovska paziņoja, ka, ja izdosies piesaistīt 20 miljonus latu, pēc 2 gadiem lidosta varētu veikt pasažieru pārvadājumus.

Runājot par tūrisma attīstību, vicemērs atzīmēja, ka tuvākajā laikā šis nozares attīstībai ir nepieciešami aptuveni 5 miljoni latu.

Rezumējot teikto, vicemērs paziņoja, ka laika posmā no 2007.gada līdz 2014.gadam pašvaldības un pašvaldības uzņēmumu realizēto projektu un ieplānoto investīciju apjoms publiskajā sektorā sastāda 116 miljonus latu, 46% no kuriem attiecas uz transporta infrastruktūru, 16% - komunālo pakalpojumu infrastruktūru, kā arī izglītības, kultūras un sporta, veselības un sociālajām jomām.


Написать комментарий