Latgales mākslas skolu jaunie talanti prezentē savus darbus muzejā

Šodien, 24.septembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Latgales mākslas skolu audzēkņu plastiskās mākslas konkursa darbu izstāde "Satekpunkts", kas tiek rīkota Daugavpilī notiekošā Starptautiskā mākslas plenēra „Marks Rotko 2012” ietvaros.

Mākslas skolas „Saules skola” pasniedzēja Dagnija Urča pastāstīja, ka šogad par topošo mākslinieku iedvesmas avotu kļuva Latvijas likteņupe Daugava – viena no tautasdziesmu galvenajām varonēm.

Izstādes nosaukums – „Satekpunkts” – nav nejauši izvēlēts. „Tieši krustojumā satiekas dažādi ceļi. Vakardienas prasmes, šodienas zināšanas un rītdienas iemaņas satiekas vienā plaknes vai telpas punktā, kas ir atveidots mākslas darbā. Tāpat visi izstādes apmeklētāji satiksies vienā noteiktā vietā – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Vārdi, zīmes, tikšanās, krustojumi, saplūšana ir tas, kas vieno visus izstādē piedāvātos darbus”, - paskaidroja Dagnija Urča.

Izstādes atklāšana pilsētas muzejā paredzēta plkst.15:30, izstāde būs aplūkojama līdz šī gada 14.oktobrim.

Šodien Daugavpils universitātē Starptautiskā mākslas plenēra „Marks Rotko 2012” ietvaros norisināsies arī Rotko lasījumi, kuru gaitā tiks apspriesti laikmetīgās mākslas un radošās industrijas jautājumi.


Написать комментарий