Trīs cietuma korpusos ieslodzītie pēc pastaigas atteikušies atgriezties kamerās, dedzinājuši gultas veļu un apģērbu, metuši priekšmetus caur restēm uz ielas. Pašlaik dumpis turpinoties vairs tikai vienā korpusā, kuru ir aplenkusi policijas specvienība.

Nekārtībās varēja izraisīt ieslodzītie musulmaņi, protestējot pret skandalozo filmu "Innocence of Muslims", pieļauj policija. Otra versija ir, ka cietumnieki protestē pret sliktiem ieslodzījuma apstākļiem, vēsta mediji.

Svētdien policija aizturējusi 40 cilvēkus, kad aptuveni 600 demonstranti centās piekļūt ASV vēstniecībai Atēnās, lai protestētu pret ASV veidoto "Innocence of Muslims", kuras saturs aizvainojis daudzus islāmticīgos un izraisījis plašus protestus visā pasaulē. Nekārtību laikā Atēnās izsistas veikalu vitrīnas, bet protestētāju izklīdināšanai pielietota asaru gāze.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstītja, ka filmā "Innocence of Muslims" musulmaņu pravietis Muhameds ir parādīts kā piedzēries un dzīvniecisks biseksuālis. Amatieru filma ir veidota angļu valodā, tomēr internetā ievietotais filmas fragmentu apkopojums ir dublēts Ēģiptes arābu dialektā un aizskāris daudzus cilvēkus arābu pasaulē. Aktieri, kas piedalījušies filmā, apgalvoja, ka viņi maldināti par filmas saturu un nav zinājuši, ka piedalās antiislāma filmā, kā arī viņu balsis filmas pēcapstrādē aizstātas ar citu tekstu.

Laikraksts "Los Angeles Times" vēstīja, ka filmas scenārija autors Stīvs Kleins, "Media for Christ" vadītājs Džozefs Nasralla un filmas uzņemšanas galvenais organizators Nakula Beslijs Nakula ir iedvesmojušies no 77 gadus vecā Kalifornijas koptu sludinātāja Zakarijas Botrosa, kurš saviem sekotājiem māca, ka pravietis Muhameds esot bijis nekrofils, homoseksuālis un pedofils.

55 gadus vecais amerikānis Nakula Beslijs Nakula Kalifornijas dienvidos ir nekustamo īpašumu attīstītājs un pieder kristiešu koptu kopienai. Viņš laikrakstam "Wall Street Yournal" teicis, ka "islāms ir vēzis", un arī filmā ir pausts, ka islāms ir naidpilna reliģija. Nakulam 2010.gadā par bankas apkrāpšanu piespriests gada un deviņu mēnešu cietumsods, taču viņš atbrīvots pirms termiņa. Pašlaik ASV policija izmeklē, vai Nakula nav pārkāpis pirmstermiņa atbrīvošanas nosacījumus, kas viņam piecus gadus aizliedz izmantot datorus vai internetu.

Filmas režisors ir Alans Robertss, kurš ir bijis režisors pornofilmām, bet filmu producējusi Kalifornijā bāzētā kristiešu bezpeļņas organizācija "Media For Christ". Filmu aizstāv Floridas garīdznieks Terijs Džounss, kas iepriekš izpelnījies plašu kritiku par islāma svēto rakstu Korāna dedzināšanu.