Pēc darbinieku kautiņa slēgta 'Apple' produkcijas ražotāja fabrika Ķīnā

publicitātes foto
publicitātes foto

Taivānā bāzētā uzņēmuma "Foxconn Technology", kurš ir galvenais ASV kompānijas "Apple" piegādātājs, ražotne Ķīnā slēgta pēc darbinieku kautiņa, kurā cietuši 40 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Foxconn" apstiprināja, ka "darbinieku strīds" pāraudzis konfliktā, kurā iesaistījušies aptuveni 2000 fabrikas strādnieku. Konflikta pārtraukšanai tika iesaistīta policija.

Kautiņš uzņēmuma Šansji provinces Taijuaņas fabrikas kopmītnēs sācies svētdien vakarā. Policijai nekārtības izdevies apturēt ap trijiem nākamajā rītā. Aptuveni 40 cilvēki ir hospitalizēti, bet vairāki ir aizturēti.

Strīda iemesls pagaidām vēl nav zināms, bet varas iestādes ir sākušas izmeklēšanu, norādīja "Foxconn" pārstāvji.

"Foxconn" Taijuaņas fabrikā, kurā ražo elektronisko ierīču sastāvdaļas, pavisam strādā 79 000 darbinieku. Taivānas kompānija jau iepriekš ir tikusi apsūdzēta par sliktiem darba apstākļiem savās ražotnēs Ķīnā.

Jau vēstīts, ka jūnijā medijos izskanēja ziņas par aptuveni 100 kompānijas strādnieku kautiņu Sičuaņas provinces Čendu pilsētā. Pastiprināta sabiedrības uzmanība "Foxconn" tika pievērsta pēc uzņēmuma darbinieku pašnāvību virknes 2010. gadā.

Uzņēmums ir galvenais viedtālruņu "i-Phone" un planšetdatoru "i-Pad" detaļu ražotājs. Pagājušajā gadā uzņēmumā regulāri notika pārbaudes bažās, ka uzņēmumā regulāri tiek pārkāptas strādnieku tiesības.

Maijā "Foxconn" vadība paziņoja, ka novērsīs vairumu konstatēto trūkumu un pārkāpumu līdz 2013. gada jūlijam. Sagaidāms, ka darba apstākļu un ražošanas procesu uzlabošanas izdevumus uz pusēm segs "Foxconn" un "Apple".


Написать комментарий