Nosauktas Eiropas valstis, kurās tiek piešķirts apmaksāto brīvdienu lielākais skaits

foto fecielo.com
foto fecielo.com

Eiropas darba tirgū esošās situācijas novērojošā biedrība ir veikusi pētījumu, saskaņā ar kuru tika konstatēts, ka salīdzinājumā ar citām 26 Eiropas Savienības valstīm Vācijā ir vislielākais apmaksātā atvaļinājuma dienu skaits – 30 dienas gadā.

Pieliekot klāt desmit valsts svētku dienas, sanāk, ka VFR šajā ziņā par vienu brīvdienu apsteidz Itāliju (39 brīvdienas) un par divām dienām – Dāniju (38), ziņo ITAR-TASS.

Vismazākais apmaksāto brīvdienu skaits gadā ir Ungārijā un Rumānijā – 27 dienas. Turklāt, VFR palikusi īsāka arī darba nedēļa – no 2006.gada (40,8 stundas) tā ir samazinājusies līdz 40,6 stundām.

Neskatoties uz minēto pozitīvo statistiku, miljoni vāciešu cieš no psihiskajām slimībām, bezmiega un depresijas, kas ir saistīti ar nenormētu darba dienu, ilgu ceļu līdz darbavietai un atpakaļ. Rezultātā vācieši ir spiesti daudz biežāk ņemt slimības lapu.

Kādas Vācijas apdrošināšanas aģentūras zinātniskās nodaļas vietnieks ir teicis, ka „vāciešu apziņā pamazām zūd robeža starp darbu un privāto dzīvi”. Tas ir saistīts ar to, ka ārpus darba laika viņi ir spiesti atbildēt uz telefona zvaniem un iesaistīties lietišķajā sarakstē.


Написать комментарий