Rožupes pamatskolā – mūsdienīga izglītība

foto livani.lv
foto livani.lv

Rožupes pamatskola, uzsākot jauno mācību gadu un iezīmējot jaunu kursu savā attīstībā, ir aizsākusi vairākas progresīvas iniciatīvas, informē Līvānu novada pašvaldība.

Pēc kapitālā remonta skola ieguvusi jaunus, gaišus vaibstus un modernu komunikāciju sistēmu. Skola lepojas arī ar vairākiem gados un garā jauniem skolotājiem, kas sadarbībā ar pieredzējušiem kolēģiem veido drošu un auglīgu vidi bērnu zināšanu un prasmju attīstībai.

Rožupes pamatskolas nākošo 3 gadu mērķis ir tapt par vienu no Latvijas veiksmīgākajām mazajām skolām. Jau šajā gadā tiek ieviesta skolēnu lasītprasmes, kritiskās un radošās domāšanas attīstības programma. Tā tiek integrēta dažādos mācību priekšmetos, kopā veidojot noturīgu un laikmeta prasībām atbilstošu sistēmu.

Izcilu laikmetam atbilstošu izglītību atbalsta arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, pie kura Melngalvju namā, ceturtdien, 20. septembrī, pieņemšanā viesojās Rožupes pamatskolas direktors Gundars Kucenčeirs, sākumskolas skolotāja Lidija Afanasjeva un Iespējamās misijas skolotāja Ilze Mazpane.

A.Bērziņš, būdams Iespējamās misijas patrons, sveica tās atbalstītājus, jaunos skolotājus un dalībskolas, kuru vidū ir arī Rožupes pamatskola. Savā uzrunā prezidents uzsvēra izglītības nozīmi valsts attīstības veicināšanā un atzīmēja: „Šeit jūs visi, acīmredzot, esat tie, kas redz to, ka, tomēr darot, viss iet uz priekšu un paliek labāk.”

Šie prezidenta vārdi ir saskaņā ar Rožupes pamatskolas filosofiju, tādēļ tuvāko gadu laikā skolā gaidāms ne viens vien attīstošs un interesants pasākums.


Написать комментарий