No 2014.gada Daugavpilī varētu sākties sporta celtņu aktīvā būvniecība

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, Daugavpilī tiek realizēts liels Eiropas projektu skaits. To lielākā daļa ir saistīta ar transporta, komunālo pakalpojumu infrastruktūru attīstību, ar izglītības un kultūras jomu, un tikai nedaudzie projekti tiek realizēti sporta sfērā. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka 2014.gadā tiks mainītas valsts prioritātes projektu realizācijas jomā, tāpēc, visdrīzāk, būs pieejamas programmas, kuru ietvaros tiks būvētas sporta celtnes.

Vicemērs paskaidroja, ka pašreizējās ministrijās izstrādātas un Briselē atbalstītas programmas neļauj pašvaldībām būvēt sporta profila celtnes. Sporta jomā galvenokārt tiek realizētas pārrobežu sadarbības programmas, kas neparedz būvniecību.

Pašvaldība cer, ka, sākot ar nākamo plānošanas posmu, sporta jomā būs iespējams realizēt projektus, kuru ietvaros radīsies iespēja bez partneru palīdzības uzcelt pilsētai nepieciešamas sporta celtnes.

Pirmkārt, pašvaldība centīsies realizēt liela vieglatlētikas stadiona būvniecības ideju, kas ļautu Daugavpilij rīkot augsta līmeņa sacensības. Šāda veida zemesgabalu, uz kura varētu uzcelt lielu stadionu ar futbollaukumu un skrejceliņiem, pilsētā nav daudz. Saprotams, ka stadions nevar atrasties pilsētas centrā, bet tam jābūt pieejamam tiem iedzīvotājiem, kas uz sporta sacensībām brauks ar sabiedrisko transportu. Šobrīd par iespējamo stadiona būvniecības vietu tiek uzskatīts zemesgabals blakus Vidzemes ielai, pie jauna autoceļu šķērsojuma mezgla.

Kā arī pašvaldības plānos ir sporta kompleksa „Celtnieks” rekonstrukcija. Tiek plānots radīt tajā apstākļus, kas ļautu sporta kompleksā nodarboties ar brīvo cīņu, boksu, smagatlētiku u.tt. Tiek plānots aprīkot treniņu zaļi un sacensību rīkošanas zāli. Iecerētā realizācija būs iespējama tikai pēc 2014.gada, tāpēc pašlaik pašvaldība iegādāsies svarcēlāju paaugstinājumu, kas ļaus rīkot dažāda veida sacensības.

Ar sporta celtņu būvniecību un rekonstrukciju saistīto programmu ietvaros tiek plānots piesaistīt līdzekļus arī spīdveja stadiona „Lokomotīve” nojumes iekārtošanai. Nojumes esamība piesaistīs Eiropas komandas, jo šāda līmeņa treku Eiropā nav daudz. Nojume nodrošinās arī to, ka sliktu laika apstākļu dēļ nevajadzēs pārcelt sacīkstes.

Lai modernizētu stadionu ir nepieciešams panākt, lai viss zemesgabals, uz kura tas atrodas, nonāktu pašvaldības īpašumā. Tāpēc, ņemot vērā budžeta iespējas, Dome ir sākusi izpirkt attiecīgus zemesgabalus, kas pagaidām ir privātīpašums, paziņoja V.Širjakovs.


Написать комментарий