Līvija Jankovska: Mūsu biznesmeņiem jāsaprot, ka Daugavpils dome tiešām vēlas viņiem palīdzēt

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī noslēdzās Otrais Starptautiskais investīciju forums, kurā piedalījās vairāk nekā 400 dalībnieki no 13 pasaules valstīm. Uzņēmēji meklēja jaunus sadarbības partnerus un iepazinās ar investīciju objektiem.

Vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka vietējie uzņēmēji diezgan aktīvi atbalstīja šo pasākumu. Aptuveni 150 biznesmeņi tikai aicināti un lielākā to daļā piedalījās izstādē „Ražots Latgalē un Daugavpils prece”, kas foruma ietvaros norisinājās Daugavpils Olimpiskajā centrā. „Taču strādāt ar vietējiem uzņēmējiem ir ļoti grūti. Kā zināms, par Otro Starptautisko investīciju forumu tika daudz runāts un rakstīts. Tomēr daudzi biznesmeņi nebija lietas kursā – 3-4 dienas pirms foruma sākuma daudzi zvanīja un interesējās par forumu, paskaidrojot, ka viņi nav lietas kursā, jo bijuši komandējumā vai laika trūkuma dēļ nav lasījuši avīzes un informācijas portālus. Protams, es saprotu, ka  cilvēki nodarbojas ar biznesu 12 stundas diennaktī, taču jānovērtē milzīgais potenciāls, kuru sniedz piedalīšanās starptautiskajā forumā”, - atzīmēja Līvija Jankovska.

Saskaņā ar provizoriskiem datiem, Latgales un Daugavpils preču izstādē piedalījās 260 cilvēki, kuru vidū bija gan paši uzņēmēji, gan firmu darbinieki.

Pēc vicemēra domām, vietējie uzņēmēji nepietiekami novērtē iespējas, kuras sniedz pilsētas pašvaldības un Latgales plānošanas reģiona sastādītais investīciju katalogs. „Šī gada kataloga tirāža ir 1 000 eksemplāri, tas nozīmē, ka aptuveni 1 000 cilvēku saņems informāciju par vietējām firmām. Uzskatu, ka uzņēmējiem nevajadzētu palaist vējā šādu reklāmas iespēju, par kuru maksā pašvaldība un reģions. Sastādot katalogu, bija nācies kādas 5 reizes zvanīt un lūgt informāciju par kādu vietējo firmu vai kompāniju. Tas nozīmē, ka nav uzticības Daugavpils domei vai šī iespēja netiek izmantota informācijas trūkuma dēļ. Manuprāt, mūsu uzņēmējus jāpieradina pie domas, ka pašvaldība tiešām vēlas palīdzēt viņu biznesa attīstībā.

Tomēr daudzi no uzņēmējiem atsaucās un piedalījās izstādē, prezentēja savus stendus, tematiskus bukletus, organizēja degustācijas”, - pastāstīja Līvija Jankovska.


Написать комментарий