Grieķijā pret demonstrantiem tika lietota asaru gāze

foto nowpublic.com
foto nowpublic.com

Grieķijas policija lietoja asaru gāzi pret simtiem demonstrantu, kuri Atēnās protestēja pret skandalozu filmu „Musulmaņu nevainība”. Tiesībsargājošās instances ziņo, ka aptuveni 600 musulmaņi bija sarīkojuši gājienu pie ASV vēstniecības, protestējot pret filmu, kas aizvainoja viņu reliģiskās jūtas, ziņo ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Policija bija aplenkusi pilsētas centrālās ielas un aizsprostojusi akcijas protestu dalībnieku ceļu. Demonstranti uz policijas darbiniekiem meta pudeles un citus priekšmetus, tāpēc policija bija spiesta lietot asaru gāzi, rezultātā demonstrācija tika pārtraukta.

Policija atsauca satiksmes ierobežojums pilsētas centrā. Plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka nekārtību laikā tika bojātas automašīnas un centrālās ielas veikalu skatlogi.

Simts tūkstoši musulmaņu no Tuvajiem Austrumiem, Āfrikas un Āzijas, kas nelegāli ir pārcēlušies uz Grieķiju, turpina atrasties valstī, kaut arī viņiem nav ne darba, ne dokumentu. Daži Atēnu centra rajoni pēdējo 10 gadu laikā ir pārvērtušies par geto.

Grieķijā, kur pirms tam 95% iedzīvotāju bija pareizticīgie, nelikumīgu migrantu plūsma ir veicinājusi ekstrēmu noskaņojumu pastiprināšanos, pateicoties kurai parlamentā tika ievēlēti ultranacionālistiskās partijas „Zelta zvaigzne” pārstāvji.


Написать комментарий