Vācija ir apturējusi antiislāma kampaņu

foto rgbstock.com
foto rgbstock.com

Vācijas Iekšlietu ministrija ir apturējusi konsultāciju centra „Radikalizācija” reklāmas kampaņu, kas ir vērsta pret valstī dzīvojošo musulmaņu radikalizāciju.

Minētais lēmums tika pieņemts sakarā ar protesta akciju pēc antiislāma filmas „Musulmaņu nevainība” iznākšanas. Berlīnē ņēma vērā arī ticīgo cilvēku reakciju uz Muhameda karikatūrām, kas tika publicētas franču žurnālā „Charlie Hebdo”. Zināms, ka vācu satīriskais žurnāls „Titāniks” arī plāno publicēt šīs karikatūras.

Organizētās noziedzības apkarošanas federālā pārvalde ziņojusi, ka antiislāma kampaņa varētu novest pie ekstrēmi noskaņoto Vācijas musulmaņu nemieriem.

Akcijas gaitā tika plānots ievietot pilsētā plakātus ar aicinājumu griezties pie varas orgāniem gadījumā, ja rodas aizdomas, ka musulmaņu radinieki vai paziņas kļuvuši par radikālā islāma piekritējiem.

Akcija saskārās ar opozīcijas politiķu un musulmaņu kopienu asu kritiku. Viņi uzskata, ka projekts visus musulmaņus pielīdzina potenciāliem teroristiem un veicina sabiedrības sašķelšanu.


Написать комментарий