Daugavpils krustojumos tiks ierīkoti ielu nosaukumu rādītāji, uz vēsturiskajām ēkām – plāksnes ar apgaismojumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pašvaldībā tiek izstrādāti jaunu rādītāju, kas tiks ierīkoti krustojumos, un informācijas plākšņu, kas tiks ierīkotas uz ēkām, vizuālie un tehniskie risinājumi.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka pilsētnieku un tūristu ērtībai pilsētas maģistrālo ielu krustojumos tiks ierīkoti krustojamo ielu nosaukumu rādītāji. Pašlaik šāda veida rādītāji jau ir ierīkoti vairākās Latvijas pašvaldībās un to mērķis ir palīdzēt cilvēkiem labāk orientēties un, tuvojoties krustojumam, nemeklēt ielas nosaukumu uz tuvākās ēkas.

Jaunas plāksnes ar adresēm tiks ierīkotas arī uz pilsētas ēkām. Saskaņā ar ieceri tās būs labi salasāmas. Pilsētas centrā un Cietoksnī esošās plāksnes tiks nomainītas ar iegareniem rādītājiem uz zilā fona. Pārējos mikrorajonos esošās baltās plāksnes netiks mainītas.

Oriģinālie rādītāji tiks ierīkoti uz ēkām, kas ir atzītas par arhitektūras pieminekļiem. Balto un zilo rādītāju vietā uz vēsturiskajām ēkām tiks ierīkotas apjomīgas konusveidīgas mājiņas par pagaismu, kas piesaistīs tūristu uzmanību, norādot, ka šie arhitektūras pieminekļi ir mūsu pilsētas lepnums.

Skices tiks saskaņotas un Komunālās saimniecības pārvaldei tiks uzdots 2013.gada budžetā ieplānot darbu veikšanai nepieciešamos līdzekļus. Ēku īpašniekiem tiks uzdots nomainīt plāksnes līdz 2018.gadam.


Написать комментарий