Daugavpils pilsētas un novada seniori svin Starptautisko Veco ļaužu dienu

foto sciencedude.blog.ocregister.com
foto sciencedude.blog.ocregister.com

Katru gadu 1.oktobrī Latvijā tiek svinēta Starptautiskā Veco ļaužu diena, kuru vēl 1990.gadā ieviesa ANO Ģenerālā asambleja. Šo svētku mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību veco ļaužu problēmām.

Nav noslēpums, ka attieksme pret veciem ļaudīm ir dažāda – vārdos tiem tiks izteikta pateicība un cieņa, bet bieži vien seniori netiek iesaistīti sabiedriskajā dzīvē. Vecam cilvēkam, kas aiziet pensijā, pārtraucot aktīvas darba gaitas un saņemot pavisam citu statusu, ļoti nepieciešams sociālo dienestu un blakus esošo cilvēku atbalsts.

Šo svētku svinēšana ir ne tikai cieņas izrādīšana senioriem, bet arī viņu lielu nopelnu atzīšana un pateicība par dalību valsts attīstībā.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas klasifikāciju, par pusmūža ļaudīm tiek atzīti iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 74 gadiem, par veciem ļaudīm – no 75 līdz 89 gadiem, par ilgdzīvotājiem tiek uzskatīti 90 gadu vecumu sasniegušie un vecāki cilvēki.

Daugavpilī dzīvo pietiekami daudz veco ļaužu, un viņu svētkos tika sagatavoti vairāki svinīgi pasākumi. Plkst.14:00 Daugavpils teātrī notiks izrāde latviešu valodā „Līnis murdā” (ieeja pēc ielūgumiem), bet plkst.17:00 kinoteātrī „Renesanse” bezmaksas iesējams noskatīties režisora Vladimira Vatmahtera dokumentālo filmu ciklu „Mūsu pilsētas cilvēki”.

Savukārt 2.oktobrī plkst.12:00 sabiedriskā organizācija „Daugavpils pilsētas pensionāru apvienība” aicina apmeklēt Starptautiskajai veco ļaužu dienai veltīto pasākumu, kas norisināsies Latviešu Kultūras centrā un kura laikā būs iespējams saņemt Sociālo lietu pārvaldes speciālistu konsultācijas un noskatīties svinīgo koncertu. Ieeja brīva.
Trešdien, 3.oktobrī, plkst.17:00 Kultūras pils aicina apmeklēt Tautas teātra „Iskateļ” izrādi „N pilsētas tikumi” (ieeja pēc Sociālo lietu pārvaldes ielūgumiem). Savukārt piektdien, 5.oktobrī, 10 gadu jubileju svinēs Dienas centrs, kas atrodas Liepājas ielā 4.

Portāls Gorod.lv novēl visiem senioriem, lai viņu dzīve gan šodien, gan vienmēr būtu saulaina, silta un koša!


Написать комментарий