Pabriks konferencē Marokā uzsver netradicionālo draudu pieaugošo nozīmi

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), sestdien, 29. septembrī uzstājoties ASV Vācijas Maršala fonda rīkotajā augsta līmeņa konferencē ”Atlantiskie dialogi” Marokas galvaspilsētā Rabātā, uzsvēra netradicionālo draudu arvien pieaugošo nozīmi starptautiskajā sabiedrībā, portālu ”Delfi” informē AM Militāri publisko attiecību departamenta preses nodaļas pārstāvji.

”Pēc aukstā kara beigām konflikti arvien vairāk kļūst nekonvencionāli. Tie vairs nav tikai militāri, bet gan konflikti, kas attīstās starp dažādām sabiedrībām un valdībām,” konferencē teica Pabriks.

Diskutējot panelī ”Terorisms, transnacionālie draudi un politiskā vardarbība”, Pabriks runāja par balansu starp vārda un interneta brīvību: ”Informācijas telpas un jo īpaši sociālo mediju nozīme pēdējos gados ir būtiski  pieaugusi. To apliecina gan arābu pavasara notikumi, gan pēdējā laika konflikti, ko izsaukuši internetā ievietotā ASV veidotā filma par pravieti Muhamedu. Informācijas telpa ne tikai ietekmē politiskos notikumus , bet arvien vairāk ietekmē sabiedrības uzvedību.”

”No vienas puses ir jānodrošina interneta brīvība, taču no otras – jāmeklē risinājumi, lai neļautu izmantot demokrātisko sabiedrību instrumentus pret mūsu sabiedrību vērtībām,” savā runā pauda Pabriks.

Artis Pabriks uzsvēra, ka šobrīd pret netradicionāliem draudiem nevar cīnīties ar tradicionālām metodēm, ir jāmeklē globālāki risinājumi.

ASV Vācijas Maršala fonda rīkotajā augsta līmeņa konference ”Atlantiskie dialogi” norisinās, Marokas galvaspilsētā Rabātā no 28. līdz 30.septembrim. Forums pulcē vairāk, nekā 250 valsts, privātā sektora, akadēmiķu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvju. Tika apspriesti starptautiski aktuāli jautājumi, kā drošība, ekonomika, migrācija un enerģētika.


Написать комментарий