Brīvdienās ugunsgrēkos cietis viens cilvēks

foto tipsbyme.com
foto tipsbyme.com

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 29.septembra plkst. 6:30 līdz 30.septembra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus. Kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, veikti 29 glābšanas darbi, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, informē VUGD.

Sestdien, plkst. 23:48, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada, Naujenē, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka dzīvojamā māja. Kopējā degšanas platība bija 56m2. Ugunsgrēkā cieta apmēram 20 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji vairākas reizes sniedza palīdzību nelaimē iekļuvušiem dzīvniekiem. Sestdien, plkst. 08:11, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Krustpils ielā, kanalizācijas akā ir iekritis suns. Ugunsdzēsēji glābēji suni no apmēram divu metru dziļuma izcēla ārā.

Vakar, plkst. 14:51, VUGD saņēma informāciju, ka Siguldā, Mēness ielā, pagalmā atrodas savainota pūce. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājas pagalmā esošajai pūcei ir savainoti spārni. Tā kā veterinārārsts pūci varēja apskatīt tikai pirmdien no rīta, tad ugunsdzēsēji glābēji aizveda pūci pie sevis uz Siguldas daļu. Kā informēja Siguldas ugunsdzēsēji glābēji, pūce esot mierīgi pavadījusi nakti daļas telpās un notiesājusi arī ugunsdzēsēju glābēju sagādāto cienastu. Šorīt pūce tiek vesta pie veterinārārsta.

Vakar, plkst. 19:51, VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada, Ziemeru pagastā, šķūnī zirgs ir izkritis cauri grīdai un iekritis pagrabstāvā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecības ēkas pagrabstāvā apmēram divu metru dziļumā atrodas zirgs, kurš guļ uz sāniem un saviem spēkiem nevar piecelties, jo pagrabstāvā bija sabirušas būvkonstrukcijas un atradās dažādas sadzīves mantas. Sākotnēji ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja pagrabstāva grīdu, lai zirgs varētu piecelties. Pēc tam ar lāpstām tika veidots zemes uzbērums, lai zirgs varētu pa slīpu virsmu iziet ārā no pagrabstāva. Ar dažādu gardumu palīdzību pēc apmēram stundas zirgs no pagrabstāva pa izveidoto uzbērumu izgāja ārā.


Написать комментарий