Ar krāšņu izstādi plenēristi atvadās no Krāslavas

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Krāslavā beidzās tradicionālais glezniecības plenērs "Krāslavas palete". Visu iepriekšējo nedēļu 12 mākslinieki apgleznoja mūsu pilsētu un tās iedzīvotājus - skaistākās ainavas un krāslaviešu dārzus iemūžināja Jāzeps Pīgoznis, Jānis Anmanis, Osvalds Zvejsalnieks, Ligita Caune, Andrejs Severetnikovs, Jānis Plivda, Pāvels Ostapcevs, Svetlana Dāvida - Korkla, Vladimirs Serkovs, Daiga Lapsa, Andrejs Gorgocs un mākslinieks no Lietuvas - Rimas Pukjalis, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Savus jaunākos darbus laukumā bija izstādījuši ari Andreja Gorgoca studijas audzēkņi.

Plenēra organizētājs Jāzeps Dobkevičs atzina, ka šogad māksliniekiem esot labi gleznojies un, kā jau pieņemts, pa vienam darbam tika dāvināts pilsētai. Tos visus tuvākajā laikā varēsim redzēt kādā izstādē.

Noslēguma izstāde pilsētas laukumā notika vienlaicīgi ar Miķeļdienas gadatirgu - krāsu trakums un prieks sasaucās ar rudens ražas, augļu koku, dekoratīvo krūmu un amatnieku darinājumu klāstu.

Izstādes un tirgus apmeklētāji varēja noskatīties arī koncertu, kurā piedalījās novada folkloras kopas un deju kolektīvs "Senči".


Написать комментарий