Francijā uzreiz pēc spēles policija aiztur handbola zvaigzni Karabatiču

foto handnews.fr
foto handnews.fr

Francijas policija svētdien aizturējusi un nopratinājusi vairākus handbola spēlētājus un citas personas, kuri tiek turēti aizdomās par iesaistīšanos totalizatorā un spēļu rezultātu ietekmēšanā. Starp aizturētajiem ir viens no vadošajiem pasaules handbolistiem, Francijas izlases un ”Montpellier” komandas spēlētājs Nikolā Karabatičs, vēsta Francijas masu mediji.

Policija arestus veica svētdien pēc Francijas čempionāta spēles starp čempionvienību ”Montpellier” un ”Paris Saint Germain”. Kopā ar Karabatiču arestēti vēl septiņi ”Montpellier” handbolisti, kā arī sportistu radinieki. Kāds avots policijā norādījis, ka arestēti vairāk nekā 10 cilvēki, taču konkrētu skaitu neminēja. Sīkākus paskaidrojumus pagaidām policija nav sniegusi.

Skandāls Francijas handbolā sākās pagājušās nedēļas vidū, kad vietēji masu mediji publicēja rakstus, vainojot ”Montpellier” tīšā zaudējumā kādā spēlē, uz kuru likmes bija izdarījuši gan paši spēlētāji, gan viņu radinieki. Pagājušās sezonas izskaņā, kad ”Montpellier” jau praktiski bija nodrošinājis sev čempionu titulu, komanda ar 28:31 zaudēja ”Cesson-Rennes” vienībai.

Pēc Francijas medijos publicētās neoficiālās informācijas, kopumā sportisti un viņu radinieki, liekot likmes uz šo vienu spēli, nopelnījuši aptuveni 200 000 eiro.

Augustā Francijas handbola izlase ar Karabatiču sastāvā kļuva par pirmo valstsvienību olimpisko spēļu vēsturē, kas divās Olimpiādēs pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas.


Написать комментарий