Visu Daugavpils skolu skolēni ir nodrošināti ar bezmaksas augļiem un dārzeņiem

foto juneauforkids.com
foto juneauforkids.com

No šodienas visi Daugavpils skolu skolēni skolu ēdnīcās papildus porcijai saņems vietējo ražotāju piegādātos svaigus, kvalitatīvus augļus un dārzeņus. Eiropas programmas „Augļi skolai” ietvaros šī akcija norisināsies visās pilsētas skolās laika posmā no 1.oktobra līdz 28.februārim.

Eiropas programma paredz, ka katram 1.-9.klašu skolēnam bez maksas trīs reizes nedēļā jāsaņem augļu un dārzeņu 100 grami (tiem jābūt nomazgātiem, notīrītiem un safasētiem). ES rekomendē, ka iepakojumos dažādās kombinācijās varētu būt āboli, bumbieri, kāposti, kolrābi, burkāni un rāceņi.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē portālam Gorod.lv paziņoja, ka programma „Augļi skolai” nav obligāta, bet Daugavpils skolas nolēmušas tajā piedalīties. Tāpat kā pagājušajā gadā svaigus augļus un dārzeņus skolās piegādās firma „Baltijas dārzeņi” un individuālais uzņēmums „Sēlija”.

Saskaņā ar Lauku atbalsta dienesta datiem, aizvadītajā mācību gadā vairāk nekā 700 Latvijas skolas izsniedza skolēniem svaigus augļus un dārzeņus – kopumā tika izsniegts ap 7 miljoniem porciju. Šogad programmas finansēšanai tika iedalīti vairāk nekā 800 000 lati, no kuriem 605 800 lati ir ES finansējums, aptuveni 202 000 lati tika iedalīti no valsts līdzekļiem.

Atgādināsim, ka sākot ar šo mācību gadu Eiropas programmas ietvaros pilsētas skolu 1.-9.klašu skolēni katru dienu bez maksas saņem arī vienu piena glāzi.


Написать комментарий