Galvaspilsētas Asinsdonoru centram nepieciešamas asinis, Daugavpilī šāda veida problēma nepastāv

foto anemia.org
foto anemia.org

Šodien, 1.oktobrī, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) paziņoja, ka centram nepieciešamas O rēzus negatīvās un B rēzus pozitīvās asins grupas asinis.

VADC aicina nodot asinis rīdziniekus un galvaspilsētas apkārtnes iedzīvotājus, kuri var to izdarīt, apmeklējot kursējošo mobilo autobusu-laboratoriju.

Daugavpils asins sagatavošanas nodaļā portālam Gorod.lv paziņoja, ka mūsu pilsētā šāda veida problēma nepastāv, tiek saņemts nepieciešamais asins daudzums, daļu no kura mūsu nodaļa periodiski sūta uz Rīgu un Krāslavu.

Kā zināms, vesels cilvēks var nodot asinis līdz piecām reizēm gadā, ievērojot intervālu – 2 mēnešus, turklāt, vienā reizē donors var nodot aptuveni 450 asins mililitru. Tiek uzskatīts, ka pēc asins nodošanas asins organismā nekavējoties tiek atjaunota, tāpēc donori retāk slimo ar hroniskajām slimībām.

Lai nodotu asinis, donoram jābūt labai veselībai, par donoru var kļūt cilvēks vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kas sver ne mazāk par 50 kg. Nedrīkst nodot asinis pēc nakts maiņas vai smagā darba, pēc emocionālās pārpūles, smēķēšanas un alkohola lietošanas.


 


Написать комментарий