Žurnālistiem pastāstīja par Daugavpils policijas iecirkņu reorganizāciju un jauno vadību 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 1.oktobrī, Latgales reģionālajā policijas pārvaldē notika preses konference, kuras gaitā vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tika informēti par Daugavpils policijas iecirkņu reorganizāciju un ar to saistītajām izmaiņām.

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes vadītājs Juris Pastars pastāstīja, ka Daugavpils pilsētas un novada policijas iecirkņu skaits tika samazināts – piecu iecirkņu vietā darbosies trīs Kārtības policijas teritoriālās nodaļas: Sēlija, Austrumu un Rietumu nodaļas, kā arī Kriminālpolicijas nodaļa. Tomēr darbinieku skaits netiks samazināts – Daugavpilī joprojām strādās 90 iecirkņu inspektori.

Daugavpils iecirkņa jaunā vadītāja amatā tika iecelts majors Jānis Anspoks, Austrumu nodaļas vadītāja amatā – majors Nikolajs Siļčenko, Rietumu nodaļu vadīs pulkvedis Jānis Miglāns, bet Sēlijas nodaļu – majors Ivars Poikāns. Savukārt Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vadītāja amatā tika iecelts kapteinis Juris Sauļevičs.
 
„Minētās reorganizācijas mērķis ir pārskaitīt un uzlabot visas struktūras darba metodes. Šajā sakarā personāla samazināšana un atlaišana nav paredzēta, Daugavpils policijas iecirkņu darbinieku skaits netiks mainīts. Tika sadalīti pienākumi – Kriminālpolicijas nodaļa nodarbosies ar noziegumu izmeklēšanu un noziedznieku meklēšanu, bet Kārtības policija lielāku uzmanību pievērsīs profilaktiskajai darbībai un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai”, - paskaidroja Juris Pastars.
Reģionālu policijas iecirkņu reorganizācija tika uzsākta 2009.gadā un jau ir realizēta Krāslavā, Preiļos, Ludzā un Balvos. Tagad šo sarakstu papildināja Daugavpils pilsēta un novads.


Написать комментарий

Galvenais Ciganu klausat, tad bus kartiba ar Rigu.