Par nelegālu failu lejuplādēšanu Japānā draud cietums

foto livescience.com
foto livescience.com

Japānā veiktas izmaiņas likumdošanā, nosakot, ka turpmāk interneta lietotājiem, kuri veic nelegālu failu lejupielādi, varēs piespriest līdz pat divus gadus ilgu cietumsodu vai arī naudas sodu līdz diviem miljoniem jēnu (13 777 lati).

Nelegāla failu lejupielāde Japānā tiek atzīta par likumpārkāpumu jau kopš 2010.gada, taču līdz šim par to nevarēja sodīt, ziņo portāls BNN.lv.

Jāatzīmē, ka maksimālais sods par autortiesību aizsargātu mūzikas un video failu pavairošanu un augšupielādi internetā Japānā pašlaik ir 10 gadi cietumā un naudas sods 10 miljonu jēnu (68 400 latu) apmērā.

Saskaņā ar likumdošanā veiktajiem grozījumiem sods par nelegālu failu lejupielādi var tikt piespriests pat tad, ja personas datorā atrasts tikai viens nelikumīgi pavairots fails.

Grozījumu iniciators bijusi Japānas Skaņu ierakstu asociācija, kas apgalvo, ka nelegāli lejupielādēto failu apjoms desmit reizes pārsniedz legālās lejupielādes. 2010.gadā veikts pētījums liecina, ka gada laikā Japānā nelegāli lejupielādēti 4,36 miljardi mūzikas un video failu, taču legālās lejupielādes šajā pašā laika periodā sasniegušas tikai 440 miljonus.

Asociācija uzskata, ka kopš tā laika situācija ir vēl vairāk pasliktinājusies.


Написать комментарий