Vairāk nekā 150 pedagogi sagatavojušies darbam ar romu bērniem

foto importconn.com
foto importconn.com

Noslēdzoties biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" īstenotajam projektam "Skolotāju sagatavošana romu skolēnu iekļaušanai", vairāk nekā 150 pirmsskolas un skolu pedagogi sagatavoti darbam ar romu bērniem un ģimenēm.

Kā informēja biedrības vadītāja Kristīne Liepiņa, projekts norisinājās no pagājušā gada oktobra līdz šā gada septembra beigām un tā mērķis bija mazināt skolu segregāciju attiecībā pret čigānu bērniem, veicinot romu bērnu iekļaušanu un sekmes vispārējās izglītības sistēmā Latvijā, kā arī veicināt kvalitatīvu, romu izglītības vajadzībās balstītu, izglītības pakalpojumu nodrošināšanu.

Projekta mērķa grupa bija izglītības iestāžu pedagogi, kā arī pašvaldību izglītības pārvalžu darbinieki.

Projekta aktivitātes bija virzītas uz skolotāju sagatavošanu darbam ar romu bērniem iekļaujošas izglītības pieejamības veicināšanai. Projekta gaitā tika izstrādāti trīs pedagogu tālākizglītības semināri - "Izglītība sociālajam taisnīgumam", "Multikulturāla izglītība: čigānu bērns skolā" un "Skolotāja darbs klasē ar čigānu (romu) bērniem".

Semināri notika Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Jēkabpilī, Sabilē un Daugavpils novadā. Pedagogi un izglītības iestāžu vadītāji šajā laikā saņēma arī konsultatīvu atbalstu, lai veicinātu iekļaujošās izglītības nodrošinājumu romu bērniem.

 


Написать комментарий