Daugavpils centrā plāno ierīkot „sauso” strūklaku un labirintus

foto worldtravelimages.net
foto worldtravelimages.net

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka Komunālās saimniecības pārvaldei tiks uzdots nākamā gada budžetā paredzēt līdzekļus, kas tiks izmantoti interesantu atpūtas vietu organizēšanai pilsētas centrā.

Piemēram, nākamgad tiks rekonstruēta zaļā zona, kas atrodas Rīgas ielā 39, pretī tirdzniecības centram SOLO un blakus Sv.Pētera baznīcai. Par šī neliela skvēra, kura galvenā funkcija ir pilsētnieku atpūtas nodrošināšana un satiksmes maršrutu savienošana, pamatakcentu kļūs tā saucama sausā strūklaka. Tā tiks ierīkota tādā veidā, lai netraucētu gājēju kustībai. Strūklakas vanna tiks ierīkota zemāk par zemes līmeni un, cilvēkam uzkāpjot uz noteiktās zonas, ūdens strūklas šļāksies it kā no bruģakmens. Tas ļaus cilvēkiem pastaigāties zem ūdens strūklām, un karstajā laikā noteikti iepriecinās bērnus. Strūklakai paredzēts arī apgaismojums, kas padarīs to pievilcīgu arī diennakts tumšajā laikā.

Savukārt Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentam tika uzdots izskatīt jautājumu par iespēju ierīkot Daugavpilī dažus labirintus ar apgaismojumu, kurus veidotu zaļās zonas un celiņi no bruģakmens.

Pēc pilsētas vadības domām, šo ideju īstenošana varētu ieinteresēt gan tūristus, gan pilsētas iedzīvotājus, kuru pastaigas kļūtu vēl interesantākas.



Написать комментарий