Renovācijas gaitā oriģināli noformēta Dzimtsarakstu nodaļas ēka varētu kļūt par vēl vienu Daugavpils rotājumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

1.oktobrī Daugavpils pilsētas dome izsludinājusi konkursu par Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēkas (Raiņa ielā 27) renovācijas tehniskā projekta izstrādi. Jāatzīmē, ka pretendentu pieteikumu pieņemšana turpināsies tikai 12 dienas. Tiek plānots, ka renovācijas darbi tiks uzsākti nākamgad.

Dzimtsarakstu nodaļas ēkai šogad palika 30 gadi. Pēdējā laikā telpās tika veikts kosmētiskais remonts, atjaunots laulību noslēgšanas zāles interjers, veikti jumta remontdarbi. Tomēr ēkai ir nepieciešama renovācija.

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šī gada iestādes budžetā tika paredzēti līdzekļi ēkas renovācijas tehniskā projekta izstrādei. Pēc H.Soldatjonokas vārdiem, Dome ir apsolījusi nākamā gada budžetā paredzēt līdzekļus attiecīgu darbu veikšanai.

Nākamgad tiek plānots veikt arī iekštelpu kosmētisko remontu, kā arī padarīt ēku pieejamu cilvēkiem ar speciālajām vajadzībām.

Tiek plānots, ka renovācijas darbu gaitā tiks uzlabota ēkas energoefektivitāte un ierīkota ventilācijas sistēma, kas šobrīd nav labākajā stāvoklī.

H.Soldatjonoka paziņoja, ka ir iecere fasādes noformējumā izmantot stilistiskas nianses. Viens no Rīgas māksliniekiem jau ir apskatījis ēku un uzņēmies iesnigt idejas par iespējamu fasādes noformējumu, izmantojot tajā pilsētas ģerboņa elementu – liliju.


Написать комментарий