19.oktobrī Daugavpilī tiks atklāta jauna ievērojamā vieta – metāliskais koks ar slēdžiem 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

19.oktobrī plkst.15:40 Daugavpilī norisināsies ievērojams notikums – pie Dzimtsarakstu nodaļas ēkas tiks atklāta jaunā pilsētas ievērojamā vieta – oriģinālais metāliskais koks ar slēdžiem, kas simbolizē jaunlaulāto jūtu nemainīgumu.

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka pastāstīja, ka neparasta koka atklāšanas dienā tiks reģistrētas ne tikai jaunas laulības, bet arī tiks apsveikts kāds pāris, kas šajā dienā svin zelta kāzu jubileju. Tiek plānots, ka kāds no šiem pāriem uzsāks tradīciju pēc laulību noslēgšanas ceremonijas atstāt slēdzi pilsētas centrā, kur tam ir speciāli radītā skulptūra.

2,5 metru augstajā kokā tiks izvietoti arī tie slēdži, kas sakarā ar rekonstrukciju tika noņemti no tilta pāri Laucesas upi. Zināms, ka slēdžu kopējā masa sastāda 120 kg. Tie tiks nokrāsoti skulptūras krāsā, jo vairāki slēdži laikā gaitā ir sarūsējuši, un tiks ievietoti koka galotnē. Topošie jaunlaulātie savus slēdžus atstās zemāk.

Dzimtsarakstu nodaļa cer, ka idejas īstenošana iepatiksies gan pilsētniekiem, gan tūristiem. Lai jaunās ievērojamās vietas ārējais izskats būtu saskaņots, Dzimtsarakstu nodaļa piedāvās jaunlaulātajiem atstāt uz koka vienādus slēdžus.


Написать комментарий

Kādus slēdžus??? Elektro? :DD