Nautrēnu vidusskolā seniori saņem „Pieslēdzies, Latvija!” sertifikātus

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

28.septembrī Rēzeknes novada Nautrēnu vidusskolā pulcējās 12 seniori, kuri saņēma sertifikātus par „Lattelecom” organizēto bezmaksas datorapmācību „Pieslēdzies, Latvija!” absolvēšanu. Datora un interneta lietošanas prasmes Nautrēnu pagasta Rogovkā tiek apgūtas kopš vasaras sākuma, un šajā laikā skolotāja Aelita Mūrniece jau apmācījusi 32 seniorus, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Sveikt kursu absolventus ieradās Rēzeknes novada domes izpilddirektors Jānis Troška, „Lattelecom” pārstāvis Valdis Grabovskis, Nautrēnu vidusskolas direktore Anita Žogota un Nautrēnu pagasta pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska. Par uzcītīgo darbu, apgūstot datora un interneta plašās iespējas, seniori saņēma „Pieslēdzies, Latvija!” sertifikātus un ziedus no Rēzeknes novada domes izpilddirektora. Rudenīgus ziedus un pateicības vārdus par nesavtīgo ieguldījumu sudraba paaudzes izglītošanā saņēma arī Nautrēnu vidusskolas skolotāja Aelita Mūrniece.

Jānis Troška uzteica senioru aktivitāti un degsmi apgūt visu jauno: „Prieks, ka Rēzeknes novadā tagad būs vēl vairāk gudru senioru. Paldies „Lattelecom” par sniegto atbalstu, jo reizēm ir nepieciešams tikai neliels grūdiens no malas, lai saņemtos un apgūtu lietas, kas sākotnēji likās teju neiespējamas. Mūsu novada seniori, kuri nenobijās spert pirmos soļus datorapguvē un pēc pāris dienu apmācībām veiklāk spēj orientēties plašajā interneta pasaulē, ir spilgts apliecinājums kursu nepieciešamībai.”

„Lattelecom” pārstāvis Valdis Grabovskis pastāstīja: „„Pieslēdzies, Latvija!” datorapmācību laikā iegūtās zināšanas cilvēku ikdienu padarīs ievērojami ērtāku. Dzirdot senioru stāstīto, pārņem lepnums – jaunās prasmes tiks izmantotas gan biznesa vajadzībām, piemēram, projektu pieteikumu un grāmatvedības atskaišu sagatavošanai, gan arī izklaidei.”

Jāpiebilst, ka „Lattelecom” projekts „Pieslēdzies, Latvija!” norisinās 90 skolās, tostarp 15 skolās Latgalē, kur jaunas zināšanas jau ieguvuši teju 350 seniori. Kopumā sertifikātus par datorapmācību absolvēšanu saņēmuši 2700 senioru visā Latvijā.  Līdz projekta noslēgumam novembrī paredzēts apmācīt 6000 Latvijas seniorus. Sociāli nozīmīgais projekts „Pieslēdzies, Latvija!” norisinās ar LR Labklājības, Izglītības un zinātnes ministriju atbalstu.


Написать комментарий