Daugavpils novada Kultūras centrā stāstīs par latgaliešu tautas tērpa īpatnībām

foto labiedarbi.lv
foto labiedarbi.lv

Tautas tērps ir tautas gadsimtu laikā uzkrāti priekšstati par skaistumu, no paaudzes paaudzē nodotas prasmes veidot ornamentu, izmantojot noteiktu krāsu savienojumu. Laika gaitā tautas tērps ir mainījies, saglabājot tradīciju, bet papildinot to ar jaunām detaļām.

Trešdien, 3.oktobrī, plkst.11:30 Daugavpils novada Kultūras centrā notiks latviešu tautas tērpam veltītis seminārs “Latviešu tautas tērpa skatuviskā kultūra”, kuru vadīs pazīstama valsts etnoloģe Aija Jansone.

Kā zināms, nākamgad mūsu valstī norisināsies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, gatavošanas kuriem jau rit pilnā sparā. Valsts kultūras ministre ir nākusi klajā ar priekšlikumu pasludināt pirmdienu, 8.jūliju, par brīvdienu. Atgādināsim, ka Vispārējie dziesmu un deju svētki norisināsies no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. 

Kursu ietvaros rīkotajā seminārā pulcēsies dažādu folkloru deju kolektīvu vadītāji. Semināra laikā tiks stāstīts par tautas tērpa tradīciju un niansēm, īpaša uzmanība tiks veltīta latgaliešu tautas tērpam, notiks tautas tērpu analīze.


Написать комментарий