Rēzeknes mērs apmeklēja Uzbekistānu

foto advantour.com
foto advantour.com

Pagājušajā nedēļā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs darba vizītes ietvaros apmeklēja Uzbekistānu, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Vizītes laikā parlamentārā delegācija un pašvaldību pārstāvji apmeklēja Uzbekistānas Republikas ministrijas, divas Parlamenta palātas, kā arī Taškentas un Samarkandas pilsētu pašvaldības (jeb hokimiatas). Rēzeknes pilsētas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Latvijas un Uzbekistānas pašvaldību struktūra ir līdzīga, bet ievēroja arī interesantu pilsētas mēra amata kandidātu apstiprināšanas specifiku – par mēru var kļūt ikviens iedzīvotājs, tāpēc nav obligāti jābūt par deputātu.

„Mani ļoti interesēja tas, kas notiek mūsu Rēzeknes speciālajai ekonomiskajai zonai līdzīgas vietās. Uzbekistānā, Navari pilsētā ir tāda zona, kas nesen uzsāka savu darbu. Interesanti bija atzīmēt, ka ekonomiskās zonas gan Rēzeknē, gan citās valstīs attīstās līdzīgos virzienos. Tuvs ir arī uzbūves princips. Viena no Uzbekistānas ekonomikas un valdības īpatnībām ir tāda, ka valdība piešķir līdzekļus jaunu darbavietu radīšanai un uzņēmumu būvniecībai, ko mēs diemžēl nevaram darīt. Ceru, ka nākotnē mēs arī varēsim pielietot šādu praksi,” stāsta A. Bartaševičs.

Tikšanās laikā tika apspriestas arī kultūras apmaiņas iespējas starp pilsētām (Rēzekne, Taškenta, Samarkanda). Tika panākta vienošanās ar abām pašvaldībām par profesionālo, māksliniecisko kolektīvu piedalīšanos Nacionālo kultūru festivālā Rēzeknē.


Написать комментарий