Baltkrievijas BATE šokē arī “Bayern”

foto  fcbate.by
foto fcbate.by

Vakar tika aizvadītas astoņas UEFA Čempionu līgas spēles. F grupā par vēl vienu šokējošu rezultātu parūpējās Baltkrievijas BATE, kas pirmajā kārtā negaidīti pārliecinoši uzvarēja Lillē (3:1), bet šovakar savā laukumā ar identisku rezultātu uzvarēja arī Minhenes "Bayern", kas ir viens no turīgākajiem klubiem pasaulē. Otrā grupas spēlē "Valencia" ar 2:0 uzvarēja "Lille", un Francijas komandas izredzes uz izkļūšanu no grupas ievērojami saruka.

BATE sakauj arī "Bayern" un kļūst par vienīgo līderi

"Bayern" vārtsargam Manuelam Noieram jau spēles sākumā bija jāatvaira bīstams sitiens, bet pēc tam bavārieši pamazām ieguva iniciatīvu. Lieliska izdevība bija Toni Krosam, kurš nespēja trāpīt tukšā vārtu stūrī un norībināja vārtu stabu. Andrejam Gorbunovam divreiz vajadzēja iesaistīties spēlē, bet 20.minūtē Mario Mandžukičs beidzot ieraidīja bumbu mājinieku vārtos - tomēr Tomasam Milleram tika fiksēts aizmugures stāvoklis. "Bayern" pie saviem vārtiem netika, toties pēc trim minūtē līksmoja baltkrievi - "Bayern" ļāva viegli izrīkoties ar bumbu savā soda laukumā, un Aleksandrs Pavlovs no soda laukuma vidus pārspēja Noieru (1:0).

Krīzē esošu komandu duelī uzvar "Valencia"

Valensijā savā starpā tikās Spānijas un Francijas trešie spēcīgākie klubi Valencia un "Lille", kuri ļoti vāji iesākuši sezonu. Sikspārņi sešās Spānijas čempionāta spēlēs ieguvuši tikai astoņus punktus, kas ir sliktākais starts 13 gadu laikā, un ieņem desmito vietu, savukārt "Lille" klājas vēl vājāk - komandu vajā fatālas neveiksmes uzbrukumu noslēgumā, un septiņi punkti tikpat spēlēs dod tikai 15.pozīciju. Mājiniekiem diskvalifikācijas dēļ nevarēja spēlēt bijušais "Lille" aizsardzības balsts Adils Ramī, savukārt franču klubam nācās iztikt bez trim ļoti nozīmīgiem spēlētajiem - Marvēna Martēna, Rio Mavubā un Salomona Kalū.

"Valencia" jau ar pirmajām minūtēm ieguva lielu pārsvaru bumbas kontrolē, bet "Lille" nereti mocījās pat ar izkļūšanu no savas laukuma puses. Pārsvars teritorijā gan nepārtapa pārsvarā uz rezultāta tablo, un 35.minūtē viesi varēja izvirzīties vadībā. "Lille" izveidoja teicamu uzbrukumu pa labo flangu, bet Florāns Balmons sita gar tālo vārtu stabu. Nākamajā minūtē Dimitrī Pajē bīstami sita no distances, toties 38.minūtē rezultātu atklāja "Valencia". Mājinieku uzbrukuma līderis Roverto Soldado ar rikošeta palīdzību pa soda laukuma centru ar piespēli atrada ieskrienošo Žonasu, un brazīlietis bija nekļūdīgs (1:0). Vēl puslaika izskaņā Pajē no labas pozīcijas netrāpīja tuvajā vārtu stūrī.

Iedzinēju lomā esošie viesi otro puslaiku sāka agresīvi, izveidoja vairākus pusmomentus, tomēr, tāpat kā visu sezonas sākumu, joprojām vāji darbojās aizsardzībā. Arī "Valencia" bija vairākas izdevības, un spēles 75.minūtē spēlei tika pielikts punkts - Žonasam no soda laukuma malas neizdevās centrējums, toties padevās lielisks sitiens, kas Mikaelu Landro pārsteidza nesagatavotu, un bumba ielidoja tālajā vārtu stūrī (2:0). Mājinieki izcīnīja vērtīgu uzvaru, toties "Lille" Čempionu līgas kampaņa otro sezonu pēc kārtas tuvojas fiasko - francūžiem pret BATE un "Valencia" būs grūti iegūt labāku savstarpējo spēļu bilanci un, visticamāk, nāksies ņemt punktus arī no "Bayern".

03.10.2012 , 10:10

sportacentrs.com


Написать комментарий