Tiek turpināta Daugavpils ārējā apgaismojuma sistēmas optimizācija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, ar mērķi optimizēt ar Daugavpils ielu apgaismojumu saistītos izdevumus septembrī tika likvidēts uzņēmuma „Sadzīves pakalpojumu kombināts” dispečeru dienests un tika izveidota remontstrādnieku papildus brigāde.

Šajā sakarā tika mainīts ielu apgaismojuma dispečeru darba laiks, kuri tagad informāciju par ielu apgaismojuma traucējumiem pieņem darbdienās no plkst.8:00 līdz 17:00 (tālr. 654-22077), pārējā laikā saņemtais zvans tiek ierakstīts autoatbildētājā. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka ielu apgaismojuma jomas optimizācija tiek turpināta.

Tika mainīts dežūrējošo brigāžu darba grafiks, dažas no tām strādās saskaņā ar standarta grafiku (no plkst.8:00 līdz 17:00), citas – līdz plst.20:00. Tas tiek darīts, lai uzņēmuma darbinieki, apsteidzot pilsētnieku sūdzības, diennakts tumšajā laikā varētu apsekot pilsētas apgaismojuma objektus un konstatēt radušās problēmas. Turklāt jaunais grafiks ļaus ietaupīt pilsētas budžeta līdzekļus, jo diennakts gaišajā laikā nepieciešamie remontdarbi tiks veikti diezgan reti, attiecīgi arī ielu gaismekļi dienas laikā tiks ieslēgti daudz retāk.

Pēc V.Širjakova domām, uzsāktā optimizācija jau ir devusi rezultātus, un apgaismojuma problēmas Daugavpilī nav tik aktuālas. Pēc pilsētas vadības ziņojuma, nākotnē uzņēmums „Sadzīves pakalpojumu kombināts” plāno rast iespēju ierīkot adapterus, kuri automatizēs apgaismojuma ieslēgšanas un izslēgšanas sistēmu. Kopējā sistēmā iekļautais aprīkojums ļaus ieslēgt un izslēgt apgaismojumu atkarībā no ārējiem apstākļiem, kas starpsezonu laikā ir ļoti mainīgi.


Написать комментарий